Sestdien Krievijā avarējušās lidmašīnas «melnās kastes» ir stipri bojātas (89)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Sestdien Krievijā avarējušās Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) pasažieru lidmašīnas «melnās kastes» ir stipri bojātas, svētdien paziņojuši eksperti.

Aviokompānijas «FlyDubai» laineris «Boeing 737», kas ar 55 pasažieriem un septiņiem apkalpes locekļiem bija ieradies no Dubaijas, nogāzās un eksplodēja, sliktos laika apstākļos nolaižoties Rostovas pie Donas lidostā Krievijas dienvidrietumos.

Katastrofā gāja bojā visi 62 cilvēki, kas atradās lidmašīnā, lielākoties Krievijas pilsoņi.

Starpvalstu aviācijas komitejas (MAK) vadītāja vietnieks Sergejs Zaiko atklāja, ka eksperti svētdien sākuši pētīt lidmašīnas «melnās kastes», kurās ierakstīta lidojuma vēsture un sarunas kabīnē.

Tikmēr pati komiteja paziņoja, ka «melnās kastes» ir stipri bojātas un pagaidām nav zināms, vai no tām vispār izdosies iegūt kādus datus.

«Melnās kastes» pēta eksperti no Krievijas, AAE, un arī Francijas un ASV, jo Savienotajās Valstīs ražotajai lidmašīnai bija Francijā ražoti dzinēji.

Pieminot avārijā bojāgājušos, Rostovā pie Donas simtiem cilvēku svētdien nolika lidostā ziedus un aizdedzināja sveces.

Lidosta svētdien ir slēgta, bet Krievijas transporta ministrs Maksims Sokolovs sacīja, ka jau pirmdien tā, iespējams, atsāks darbu.

Aviokatastrofu nav izraisījis terorakts, jau atzinuši Krievijas Transporta ministrijas pārstāvji, norādot, ka tiek izmeklēti vairāki katastrofas iespējam ir cēloņi.

Katastrofu varēja izraisīt pilota kļūda vai arī vētras vējš, pieļauj eksperti, atgādinot, ka lidmašīna veica nosēšanos sarežģītos laika apstākļos.

Komentāri (89)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu