Abdeslams plānojis uzbrukumu Briselē (31)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Parīzes slaktiņa lietas galvenais aizdomās turamais Salahs Abdeslams, kurš tika arestēts piektdien, plānojis uzbrukumu Briselē, svētdien paziņojis Beļģijas ārlietu ministrs Didjē Reinderss.

Abdeslams izmeklētājiem sacījis, ka plānojis kaut ko Briselē, un Reinderss norādīja, ka tā varētu būt patiesība, jo policija izmeklēšanas gaitā atradusi daudzus ieročus, tostarp smagos ieročus, kā arī atklājusi «jaunu tīklu, kas aptver viņu Briselē».

26 gadus vecais Abdeslams un vēl četri aizdomās turamie tika aizturēti piektdien Briseles Molenbēkas rajonā.

Reinderss paziņoja, ka policija turpina izmeklēšanu par Parīzē notikušajiem teroraktiem, lai notvertu vēl citus aizdomās turamos, kas saistīti ar šo asinsizliešanu.

«Mēs esam droši, ka šobrīd mēs esam atraduši vairāk nekā 30 cilvēkus, kas iesaistīti teroraktos Parīzē, bet mēs esam pārliecināti, ka ir vēl citi,» viņš piebilda.

Teroraktos Parīzē 13. un 14.novembrī tika nogalināti 130 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums «Islāma valsts».

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu