«Lielajā dzintarā» notiks laikmetīgās mākslas «Meklējumi» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Meklējumi». Grupas izstāde, kurā apvienoti piecu latviešu autoru darbi, koncertzāles «Lielais dzintars» mākslas telpā Civita Nova tiks atklāta ceturtdien, 24.martā pulksten 15, portālam «Apollo» vēsta pasākuma organizatori.

Multimediālo darbu autori ir mākslinieki Kaspars Teodors Brambergs, Ginters Krumholcs, Liene Mackus un liepājnieki Egons Peršēvics un Andris Prigičevs.

Izstādes kurators Andris Vītoliņš par «Meklējumiem» stāsta: «Šī ir jau otrā manis veidotā izstāde koncertzāles jaunajā mākslas telpā. Atšķirībā no pirmās izstādes «Dzīles», šoreiz esam gājuši soli tālāk, un ekspozīcijā, līdzās zemtekstiem piesātinātiem tēlniecības darbiem, būs skatāmi arī lielformāta gleznojumi, smalki animētas, plastilīnā veidotas ainavas un rotaļīgas redīmeida (ready-made) mizantscēnas.»

««Meklējumi» šai kontekstā izpaužas vairākos līmeņos – tie ir gan tīri praktiski formas, materiāla un mākslinieciskās izteiksmes līdzekļu risinājumi, gan sociāli aktīvi komentāri par laikmeta aktualitātēm un sabiedrības novirzēm; tai pat laikā klātesošai esot arī garīgo meklējumu šķautnei,» par izstādes ideju turpina Vītoliņš.

Izstādē aplūkojamie Kaspara Teodora Bramberga darbi no personālizstādes «Dynamis» un Gintera Krumholca «Mayday» nominēti prestižākajam apbalvojumam Latvijas mākslā – Purvīša balvai – 2012. un 2014. gadā. Uzlecošās zvaigznes Lienes Mackus darbs «Rīgas lauva», saņemot Borisa un Ināras Teterovu fonda atbalstu, rotā Kr.Valdemāra ielu, Rīgā. Savukārt Egona Peršēvica jaundarbs tika radīts īpaši šai izstādei. Arī Andra Prigičeva jaundarbi Liepājā vēl nav redzēti.

Izstādes kuratori ir Latvijas mākslas akadēmijas Glezniecības katedras vadītājs Andris Vītoliņš un mākslas zinātniece Elīna Sproģe, bet izstādes iekārtojumu veido mākslas zinātnieks Raimonds Kalējs. Īpaši izstādes atklāšanas apmeklētājiem būs iespēja tikties un klātienē uzdot jautājumos gan visiem darbu autoriem, gan izstādes koncepta veidotājiem.

Kā iepriekš ziņots, š.g. 29.janvārī koncertzāles «Lielais dzintars» 1.stāvā tika atklāta mākslas telpa Civita Nova – jauna vieta radošām norisēm Liepājā. Visa gada garumā mākslas telpā plānotas piecas laikmetīgās mākslas un tēlniecības izstādes, kurās būs skatāmi ne tikai Liepājas un Latvijas, bet arī ārvalstu mākslinieku darbi.

Uz laikmetīgās mākslas izstādes «Meklējumi» atklāšanu ceturtdien, 24.martā pulksten 15 tiek laipni aicināti visi interesenti. Ekspozīcija bez ieejas maksas būs aplūkojama līdz 30.jūnijam koncertzāles «Lielais dzintars» mākslas telpā Civita Nova. Vairāk informācijas pieejama mājas lapā www.greatamber.lv.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu