Foto: Sporta zāle, diēta, defilē - fitnesa meiteņu ceļš uz skaistu ķermeni (59)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Diēta, sporta zāles apmeklējums vismaz piecas reizes nedēļā, defilē un kopīgas deju nodarbības – tāda ir fitnesa konkura «Healthy Girls» 30 dalībnieču ikdiena jau kopš februāra. Žūrijas un publikas priekšā skaistās, vingrās un, starp citu, gadalaikam neatbilstoši ģērbtās (bikini) meitenes startēs 1. aprīlī plkst.16.30 izstādē «Atpūta un sports 2016» Ķīpsalā, kur notiks konkursa pusfināls.

Fitnesa konkurss – izturības un disciplīnas pārbaude

Iemesli, kāpēc meitenes piedalās fitnesa konkursā, ir ļoti dažādi. Vienai tā ir vēlme uzlabot ķermeņa aprises, citai disciplinēt un audzināt raksturu. «Jau sen vēlējos pamēģināt spēkus kādā fitnesa konkursā, bet profesionālie konkursi mani atbaidīja. Savukārt konkursa «Healthy Girls» mērķis pievērst uzmanību veselīgam un sportiskam dzīvesveidam, parādot skaistu un trenētu sievietes ķermeni, bija tieši tas, kas man vajadzīgs,» atzīst 24 gadus vecā profesionālā dejotāja Jekaterina Judiševa. Jāpiebilst, ka vienīgais konkursa kritērijs ir skaists, vingrs un proporcionāls augums, turklāt meitenes netiek ne svērtas, ne mērītas.

21 gadu vecā Latvijas Kultūras koledžas studente, deju studijas «BUPM» dalībniece Agnija Ažēna stāsta: «Man šī ir pirmā pieredze fitnesā, kas jau pāraugusi nopietnā hobijā, – tik ļoti man iepatikušies fitnesa treniņi! Patīk, ka katrā treniņā pārvaru sevi un izdaru to, kas sākumā šķita neiespējami, – man patīk izaicinājumi un disciplīna!» Savukārt trīsdesmitgadīgā uzņēmēja Ināra Čivča, kura fitnesa konkursos piedalās jau kopš 2012. gada, atzīst: «Esmu atradusi savus ideālos trenerus – smagatlētikas sporta meistari Alīnu Isidorovu un Vitāliju Aleksandrovu, kas ir izbijis vienīgais profesionālais Latvijas bodibilders. Starp citu, viņi ir pirmie, kas iesāka fitnesa konkursu kustību Latvijā un mani ļoti iedvesmo turpināt iesākto!»

Gatavojoties konkursam, ir ļoti būtiski ievērot dienas režīmu – vidēji pieci treniņi nedēļā sporta zālē – gan spēka, gan kardio, nedēļas nogalēs kopīgi defilē treniņi, deju un jogas nodarbības. Kā atzīst konkursa dalībnieces, par ballītēm šobrīd ir jāizmirst. «Lai organisms atjaunotos, ir kārtīgi arī jāizguļas,» – tā saka Nastja.

Visgrūtākais – diēta

Lai sagatavotos konkursam, ar treniņiem vien nepietiek, arī diētai ir ļoti būtiska nozīme. Izrādās, tieši diētas ievērošana ir vissarežgītākais visā konkursa sagatavošanās posmā, ko atzīst teju visas meitenes. «Ir dienas, kad organisms burtiski kliedz: dodiet šokolādi, šokolādi!» nosmej 24 gadus vecā fitnesa trenere Nastja Rezajeva, bet Ināra Čivča piebilst: «Neapšaubāmi tam ir sava pozitīvā puse – kilogrami ripo, turklāt, nelietojot uzturā sāli, var sajust un niansēti izbaudīt katra produkta garšu.»

Brokastis konkursa dalībniecēm ir ļoti līdzīgas – ar ūdeni aplietas auzu pārslas, reizēm arī papildinātas ar olīveļļu vai augļiem. Taču galvenā problēma, ar ko ir saskāries teju ikviens, kas kaut reizi ievērojis diētu, – kur paēst dienas laikā?! Tādēļ meitenes biežāk pasākušas maltītes gatavot pašas līdzņemšanai, ar interesantākajām receptēm arī padaloties. Piemēram, Ināras atklājums ir garda un sulīga vistas fileja, kas sagriezta trijās daļās un vārīta verdošā ūdenī tieši četras minūtes!

Galvenais ieguvums – pašpārliecinātība

Meitenes priecājas, ka sūrā darba un treniņu augļus bauda jau tagad, jo kļuvušas vingrākas, veselīgākas, izskatīgākas, kas, protams, ļoti ceļ pašapziņu un audzina raksturu. Tādēļ citām meitenēm, kas līdz šim nav bijušas draugos ar sportu vai aktīvu dzīvesveidu, konkursantes iesaka: «Atmeties kompleksus, bailes un šaubas un vienkārši atnāciet uz sporta zāli pamēģināt! Rezultāts – laba pašsajūta, enerģija, prieks un labs izskats!»

No 1. līdz 3. aprīlim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks aktīvās atpūtas un sporta izstādes «Atpūta un sports 2016», «Medības un makšķerēšana 2016», «Motocikls 2016» un «Baltic Boat Show 2016», kur līdzās plašai ekspozīcijai notiks arī sporta sacensības un paraugdemonstrējumi.

Izstāžu darba laiks:

  • 1., 2. aprīlī 10.00–19.00
  • 3. aprīlī 10.00–17.00

Biļešu cenas:

  • Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas!
  • Pieaugušajiem – 5,00 EUR
  • Pensionāriem, studentiem – 3,50 EUR
  • Bērniem no 8 līdz 18 gadiem – 3,00 EUR
  • Īpaši draudzīgs piedāvājums! Ģimenes biļete – 12,50 EUR (2 pieaugušie + 2 bērni vai 1 pieaugušais + 3 bērni)
  • Autostāvvieta – 4,00 EUR
Komentāri (59)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu