Patvērumu Vācijā lūdzis Kosovas premjerministra brālis (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Patvērumu Vācijā pagājušajā gadā lūdzis arī Kosovas premjerministra Isas Mustafas brālis, ziņo tīmekļa medijs «The Local».

Par premjera brāļa Radžipa Mustafas pieprasīto patvērumu Vācijā sestdien ziņoja interneta vietne «Insajderi.com», bet svētdien to apstiprināja arī pats premjerministrs.

Kā vēsta «Insajderi.com», Raždips Mustafa patvēruma pieprasījumu iesniedzis pagājušā gada 24.jūnijā, vien dažas dienas pirms viņa brālis premjers oficiālā vizītē apmeklēja Berlīni.

«Tā ir taisnība. Es tiku informēts, ka tā notika (..) ka viņš pieprasīja patvērumu ārpus valsts [Kosovas], lai būtu iespējas saņemt medicīnisko palīdzību saistībā ar sarežģītu slimību, ko Kosovā nav iespējams ārstēt,» savā profilā sociālajā tīklā «Facebook» svētdien rakstīja Isa Mustafa.

«Insajderi.com» rīcībā esošā informācija liecina, ka Vācijā Radžips Mustafa nokļuvis nelegāli.

Vispirms viņš lūdzis patvērumu Francijā, tomēr šis viņa lūgums ticis noraidīts.

Premjers arī informēja, ka viņa brālis nav vienīgais viņa ģimenes loceklis, kurš pametis Kosovu.

Saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja «Eurostat» datiem, patvērumu ES valstīs pēdējo divu gadu laikā lūgši aptuveni 70 000 Kosovas iedzīvotāju.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu