Diabēta pacientiem pieejamas bezmaksas speciālistu konsultācijas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vēl līdz aprīlim diabēta pacienti šogad var saņemt bezmaksas konsultācijas pie veselības aprūpes speciālistiem, psihologiem un sociālajiem darbiniekiem Rīgā un Latvijas reģionos.

Konsultēties iespējams pie sertificētām diabēta aprūpes māsām, ārstiem endokrinologiem un uztura speciālistiem. Diabēta aprūpes māsas sniegs atbalstu paškontroles un praktiskajos insulīnterapijas jautājumos. Tikmēr ar uztura speciālistiem diabēta pacienti varēs pārrunāt svarīgāko par uzturu, tajā skaitā, kādi produkti paaugstina cukura līmeni, kā veikt ogļhidrātu novērtēšanu maizes vienībās un ēdienreižu plānošanu pēc šķīvja modeļa.

Vienlaikus, lai saņemtu psiholoģisko atbalstu, pieejamas arī bezmaksas psihologu konsultācijas, tajā skaitā speciālistu konsultācijas dzīvesvietā klientiem ar invaliditāti un pārvietošanās grūtībām, kā arī sociālo darbinieku konsultācijas sociālajai rehabilitācijai.

«Pacientu apmācībai ir ļoti liela nozīme diabēta ārstēšanas ambulatorajā aprūpē. Regulāru apmācību nodrošināšana ļauj ne tikai samazināt akūtās un hroniskās diabēta komplikācijas, bet arī stacionēšanas biežumu un medikamentu izmaksas. Attiecīgi uzlabojas vispārējā pacientu veselība un cilvēku dzīves kļūst pilnvērtīgākas,» uzsver Latvijas Diabēta federācijas (LDF) vadītāja Indra Štelmane.

Paralēli pacientu ērtībām LDF mājas lapā www.diabets.lv pieejams jauns rīks – diabēta «Digitālā dienasgrāmata». Tajā ikviens var aprēķināt ogļhidrātu daudzumu maizes vienībās uzturā patērētajiem pārtikas produktiem, fiksēt ievadītā insulīna daudzumu un cukura līmeni asinīs.

Speciālistu konsultācijas līdz šā mēneša beigām notiek Rīgā un citās Latvijas pilsētās, tostarp Ogrē, Madonā, Kuldīgā un Daugavpilī. Konsultācijas tiek organizētas Eiropas Ekonomiskās zonas finanšu instrumenta un Latvijas valsts finansētā projekta «Latvijas Diabēta federācijas sociālās rehabilitācijas pakalpojumu attīstība» ietvaros.

www.diabets.lv

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu