Nacionālais balets aicina uz jauniestudējumu «Šeherezāde un viņas stāsti» (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

8. aprīlī Latvijas Nacionālais balets aicina uz krāšņā iestudējuma «Šeherezāde un viņas stāsti» pasaules pirmizrādi Leo Mujica horeogrāfijā. Jauniestudējumā skanēs Nikolaja Rimska-Korsakova un Zoltāna Kodāja mūzika Latvijas Nacionālās operas muzikālā vadītāja un diriģenta Mārtiņa Ozoliņa interpretācijā,  uzveduma radošajā komandā strādā arī diriģents Jānis Liepiņš, scenogrāfe Dinka Jeričeviča un kostīmu māksliniece Manuela Paladina Šabanoviča.

Šeherzādes lomu atveidos Ieva Rācene vai Alise Prudāne, Šahrijāra lomā būs Raimonds Martinovs vai Ringolds Žigis. Lomās: Baiba Kokina, Viktorija Jansone, Elza Leimane-Martinova, Jolanta Lubēja, Laine Paiķe, Andris Pudāns, Arturs Sokolovs, Sergejs Neikšins, Viktors Seiko, Zigmārs Kirilko un citi.

Austrumu sultānu Šahrijāru pievīlusi neuzticīgā sieva, tāpēc ik nakti viņš apprec nevainīgu jaunavu un ik rītu liek to nogalināt. Tā turpinās, līdz viņš sastop sava vezīra vecāko meitu Šeherezādi, kurai ar pasakām un mītiem izdodas iekarot valdnieka nocietināto sirdi...

«Jauniestudējumā vēlos uzsvērt stāstošā baleta būtību, kurā galvenais ir tēli un to attiecības. Lai to realizētu, katram personāžam esmu piešķīris vienu īpašību, tās apvienojas veselumā, kā figūras, kas parādās no smiltīm un kuru ceļojums ved līdz pat Zīda ceļam. Šis balets nav tikai par stāstiem, kurus, kā visiem zināms, radīja Šeherezāde. Mani interesē viņas likteņa neizpaustais stāsts. Un tā ietvaros gribu pētīt sievietes stāvokli sabiedrībā Tuvajos Austrumos, atklāt viņas sirdi, prātu, vēlmes un ilgas,» par topošo iestudējumu saka horeogrāfs Leo Mujics, kurš veidojis iestudējumus teātros Vācijā, Austrijā, ASV, Horvātijā, Slovēnijā, Slovākijā, Ungārijā un citur. Ar Latvijas Nacionālo baletu horeogrāfs iepriekš sadarbojies 2014. gadā, kopā ar Valentīnu Turku radot Sergeja Prokofjeva baleta «Romeo un Džuljeta» iestudējumu.

Balets «Šeherezāde un viņas stāsti» šosezon skatāms arī 9. un 27. aprīlī, kā arī 29. maijā.

«Sarunas pirms pirmizrādes» par baleta «Šeherezāde un viņas stāsti» jauniestudējumu notiks 4. aprīlī Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē.

Latvijas Nacionālās operas un baleta galvenais patrons ir «Lattelecom». Latvijas Nacionālā baleta patrons ir «Skonto Būve». Iestudējuma tapšanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Biļetes: Latvijas Nacionālās opera un «Biļešu Paradīzes» kasēs, kā arī internetā: http://www.bilesuparadize.lv/events/perf/9637

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu