Briseles terorists īrējis dzīvokli, ko izmantojusi Parīzē uzbrukumus sarīkojusī šūniņa (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: [phil h], CC BY-NC-ND 2.0

Terorists pašnāvnieks, kurš otrdien uzspridzinājās Briseles metro sistēmā, īrējis dzīvokli, ko izmantojusi teroristu šūniņa, kas novembrī sarīkoja uzbrukumus Parīzē, ceturtdien paziņoja Beļģijas prokuratūra.

Prokuratūra atklāja, ka decembrī saistībā ar terorismu izdevusi starptautisko aizturēšanas orderi Halidam el Bakrauī, kurš otrdien uzspirdzinājās Briseles metro vagonā.

Prokuratūras paziņojumā arī pausts, ka, izmantojot neīstu vārdu un viltotu Beļģijas identifikācijas karti, Halids īrējis dzīvokli Šarleruā pilsētā valsts dienvidos, «kas kalpoja kā bāze uzbrukumos Parīzē iesaistītajam teroristu grupējumam».

Beļģijas likumsargi izvērsuši vērienīgu meklēšanas operāciju, cenšoties atrast teroristu, kurš redzams Briseles lidostas novērošanas kameru ierakstos kopā ar diviem pašnāvniekiem, kas vēlāk tur uzspridzinājās.

Tiek meklēts vēl kāds vīrietis, kurš metro redzēts sarunājamies ar vienu teroristu.

Jau vēstīts, ka otrdien Briseles lidostā un metro sistēmā notika terorakti, kuros saskaņā ar jaunākajiem oficiālajiem datiem nogalināts 31 cilvēks, bet 270 guvuši ievainojumus.

Atbildību par teroraktiem uzņēmies grupējums «Islāma valsts».

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu