Briseles sprādzienu upuru skaits pieaudzis līdz 35 (47)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā nedēļā Briselē notikušajos sprādzienos nogalināti 35 cilvēki, neskaitot trīs teroristus pašnāvniekus, pirmdien paziņojusi Beļģijas federālā prokuratūra, atsaucoties uz federālā Veselības departamenta sniegto informāciju.

31 cilvēks zaudējis dzīvību sprādzienu vietā - Briseles Zaventemas lidostā un Mālbēkas metro stacijā, bet vēl četri vēlāk miruši slimnīcās.

Kā iepriekš vēstīja Beļģijas Krīžu centrs, šobrīd identificēti 28 upuri. Lidostā zaudējuši dzīvību 15 no viņiem - seši beļģi un deviņi ārvalstnieki, ASV, Nīderlandes, Francijas, Vācijas, Zviedrijas un Ķīnas pilsoņi. No metro stacijā bojāgājušajiem identificēti 13 cilvēki - desmit beļģi un pa vienam Lielbritānijas, Itālijas un Zviedrijas pilsonim.

Vēl trīs bojāgājušos eksperti mēģina identificēt pēc DNS analīzēm.

Saskaņā ar iepriekš publiskotajiem Krīžu centra datiem teroraktos ievainoti 340 cilvēki no 19 valstīm, no viņiem 101 vēl atrodas slimnīcās, 62 no viņiem - intensīvajā aprūpē.

Par teroraktiem uzņēmies atbildību džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu