Briseles lidosta otrdien pārbaudīs remontdarbu kvalitāti; par darbības atsākšanu vēl neziņo (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Briseles Zaventemas lidostas vadība paziņojusi, ka otrdien pārbaudīs, kā paveikti remontdarbi pēc diviem pagājušajā nedēļā Briselē notikušajiem sprādzieniem, kuros cieta izlidošanas zāle. Par to, kad lidosta atsāks darbu, šobrīd netiek ziņots.

Pirms divām dienām lidostas vadība tika ziņojusi, ka darbību neatsāks agrāk par otrdienu un arī tad tikai daļēji.

«Pēdējās dienās Briseles lidosta plaši analizējusi termināļa infrastruktūru un dažādus iespējamos scenārijus attiecībā uz daļēju darbības atsākšanu. Vēl nav nolemts, kad tas varētu notikt,» teikts jaunākajā izplatītajā paziņojumā.

Tajā atgādināts, ka pagaidu konstrukciju veidošana izlidojošo pasažieru plūsmai sākta pagājušajā ceturtdienā un nav paveicama īsā brīdī. Tiek gādāts arī par papildu drošības pasākumiem, kas saskaņā ar valdības rīkojumiem veicami visās Beļģijas lidostās, un valdībai būs jāapstiprina, vai lidostas drošība atbilst šīm prasībām.

Otrdien pagaidu konstrukcijas tiks pārbaudītas no būvniecības drošības un ugunsdrošības viedokļa. Lai pārliecinātos, kā funkcionē pagaidu iekārtas un infrastruktūra un kā norisināsies pasažieru plūsmas apkalpošana, pārbaudēs tiks iesaistīti 800 lidostas darbinieki.

Jau vēstīts, ka sprādzienos, kas otrdien notika Briseles lidostā un Beļģijas galvaspilsētas metro sistēmā, zaudējis dzīvību 31 cilvēks, neskaitot trīs teroristus pašnāvniekus. Ievainoto skaits saskaņā ar svētdien precizētajiem datiem sasniedz 340.

Atbildību par teroraktiem uzņēmies grupējums «Islāma valsts».

Pēc šiem sprādzieniem lidsabiedrības pārcēlušas reisus no Briseles uz Beļģijas reģionālajām lidostām vai kaimiņvalstīm - Nīderlandi un Vāciju.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu