Saeimas deputātiem gada pirmajos mēnešos atalgojumā izmaksāti 390 380 eiro (80)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Janvārī un februārī Saeimas deputātiem atalgojumā kopumā izmaksāti 390 380 eiro pēc nodokļu nomaksas, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Janvārī deputātiem izmaksāti 197 655 eiro, bet februārī - 192 715 eiro.

Saeima 11.februārī apstiprināja jauno valdību, tāpēc zemāko atalgojumu par pagājušo mēnesi saņēmuši tie politiķi, kur nolika deputāta mandātu, lai pildītu deputātu pienākumus, vai arī tie, kuri atgriezušies parlamentā. Piemēram, Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) izmaksāts 921 eiro, bet izglītības un zinātnes ministram Kārlim Šadurskim (V) - 956 eiro. Abi šie politiķi bija Saeimas deputāti, pirms nolika mandātu uz laiku, kamēr strādā valdībā.

Savukārt demisionējusi premjerministre Laimdota Straujuma (V) pēc jaunās valdības apstiprināšanas atgriezusies darbā parlamentā, un par iepriekšējo mēnesi viņa saņēma 796 eiro. Deputāts Arnis Krauze (ZZS) saņēmis 859 eiro, jo viņš kļuvis par premjera parlamentāro sekretāru un attiecies no deputāta algas.

Zemākais atalgojums - 642 eiro - bija deputātam Valdim Kalnozolam (ZZS), kurš februārī ieguvis parlamentārieša mandātu uz laiku, bet drīzumā tika izdots tiesāšanai. Vēlāk Rīgas rajona tiesas nolēma izbeigt tiesvedību saistībā ar panākto mierizlīgumu, tāpēc drīzumā Kalnozols atkal varēs piedalīties Saeimas sēdēs un saņemt pilnu atalgojumu.

Lielākais atalgojums pagājušajā mēnesī bija Saeimas Prezidija locekļiem, parlamenta komisiju un frakciju vadītājiem. Deputātu atalgojumā iekļauta alga, slimības pabalsts, samaksa par frakcijas priekšsēdētāja vai viņa vietnieka amatu, samaksa par Saeimas komisijas priekšsēdētāja, viņa vietnieka vai sekretāra amatu, samaksa par Saeimas apakškomisijas priekšsēdētāja vai sekretāra amatu, kā arī piemaksa Saeimas Prezidija locekļiem.

Lielāko atalgojumu pagājušajā mēnesī saņēmis deputāts Augusts Brigmanis (ZZS) - 3398 eiro. Brigmanis ir Zaļo un zemnieku savienības frakcijas vadītājs, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sekretārs, kā arī Pieprasījumu komisijas priekšsēdētājs. Saeimas sekretāra biedrs, «No sirds Latvijai» frakcijas vadītāja vietnieks, kā arī Krimināltiesību politikas apakškomisijas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris saņēmis 2844 eiro, bet Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs, Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sekretārs Ainars Latkovskis (V) saņēmis 2742 eiro. Atalgojumu virs 2000 eiro saņēmuši vēl vairāki deputāti.

Komentāri (80)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu