Briseles mērs atzīst pieļautās kļūdas pirms un pēc teroraktiem (31)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Beļģijas varasiestādes pieļāvušas virkni kļūdu pirms un pēc teroraktiem, kas martā notika Briseles lidostā un metro stacijā, atzinis Beļģijas galvaspilsētas mērs Ivans Majērs, vēsta «BBC».

«Izmeklēšanas gaitu bezšaubām, nepieciešams izanalizēt. Vai bija kļūdas? Protams. Vai esam kaut ko palaiduši garām? Skaidrs, savādāk uzbrukums nebūtu noticis,» tikšanās laikā ar Parīzes mēru Annu Idalgo paziņojis Majērs.

Pēc Briseles mēra domām lielākā kļūda bijusi aizturētā Feičala Šefū atbrīvošana pēc sprādzieniem. Kā apgalvo Majērs, Šefū pazīstams ar to, ka Briselē vervējis džihādistus no imigrantu vidus.

Majērs tikās ar Parīzes mēru, lai pārrunātu mērus, ko plānots pieņemts galvaspilsētām pēc asiņainajiem ekstrēmistu uzbrukumiem.

Uz jautājumu, kāda patlaban ir dzīve Briselē, Majērs atbildējis, ka «tādas lietas, kā normālas dzīves vairs neeksistē».

Otrdien tapa zināms, ka sprādzienos cietusī Briseles lidosta atsākt darbu parastā režīmē varēs tikai pēc pāris mēnešiem,

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu