Zināms, kad Briseles lidosta varētu atsākt ierobežotu darbību (12)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Beļģijas galvaspilsētas Briseles lidosta labākajā gadījumā trešdien varētu atsākt ļoti ierobežotu darbību, bet paies vairāki mēneši, pirms lidostas darbība pēc pagājušajā otrdienā notikušā terorakta atgriezīsies ierastajā režīmā, paziņojis lidostas ģenerāldirektors Arno Fists.

Lidostā otrdien notiek pārbaudes, lai noskaidrotu, vai pagaidu bagāžas reģistrācija darbojas pietiekami labi un remontdarbi un drošības pasākumi ļauj atsākt darbību, viņš norādīja Beļģijas laikraksta «L'Echo» otrdien publiskotā intervijā.

«Principā, ja ikviens dod zaļo gaismu, mēs būsim tuvu risinājumam. Ja tas tā būs un lidsabiedrības būs gatavas un piekritīs tam, mēs varam atsākt darbību trešdien,» uzsvēra Fists.

Lidostas ģenerāldirektors skaidroja, ka lidosta varēs darboties ar 20% noslodzi, tas ir, apkalpot 800 līdz 1000 pasažierus stundā.

Lai atgrieztos pie ierastās situācijas, «mums būs jāgaida mēneši», viņš piebilda.

Jau vēstīts, ka sprādzienos, kas 22.martā notika Briseles Zaventemas lidostā un Beļģijas galvaspilsētas metro Mālbēkas stacijā, dzīvību zaudēja 35 cilvēki, neskaitot trīs teroristus pašnāvniekus.

Atbildību par teroraktiem uzņēmies grupējums «Islāma valsts».

Pēc šiem sprādzieniem lidsabiedrības pārcēlušas reisus no Briseles uz Beļģijas reģionālajām lidostām vai kaimiņvalstīm - Nīderlandi un Vāciju.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu