Beļģijas policija veic vēl vienu operāciju saistībā ar Francijā plānoto teroraktu (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Beļģijas policija ceturtdien veikusi vēl vienu operāciju saistībā ar Francijā plānoto teroraktu, kura galvenais aizdomās turētais Reda Krikets šonedēļ tika apsūdzēts par piederību teroristu grupai, paziņojusi prokuratūra.

Federālās prokuratūras preses pārstāvis paziņoja, ka operācija veikta Kortreikā, Beļģijas ziemeļrietumos.

Vietējo mediju publiskotās fotogrāfijas liecina, ka operācijā piedalījušies karavīri un policisti.

Francijas pilsonis 34 gadus vecais Reda Krikets tika aizturēts pagājušajā nedēļā Parīzes priekšpilsētā Aržantejā. Pie viņa mājās tika atrastas sprāgstvielas un šaujamieroči.

Parīzes prokurors Fransuā Molins trešdien paziņoja, ka varasiestādēm nav izdevies identificēt specifisku mērķi teroraktam, kas tika plānots Francijā, bet konfiscētie ieroči liecina, ka, visticamāk, novērsta liela vardarbība.

Novembrī teroristi Parīzē nogalināja 130 cilvēkus. Atbildību par teroraktiem uzņēmās grupējums «Islāma valsts».

Francijas un Beļģijas varasiestādes kopš šiem uzbrukumiem pastiprināti vērsušās pret ekstrēmistiem, kas saistīti ar «Islāma valsti», kas tiek turēta aizdomās arī par uzbrukumu sarīkošanu Briselē pagājušajā nedēļā.

Beļģijā saistībā ar jauna uzbrukuma plānošanu Francijā apsūdzības izvirzītas divām personām.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu