Politologs: Āboltiņai savus izteikumus par medijiem vajadzētu skaidrot vietējos plašsaziņas līdzekļos (112)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

 Partijas «Vienotība» līderei Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai (V) Krievijas televīzijā pausto viedokli par Latvijas medijiem vajadzētu skaidrot vietējos plašsaziņas līdzekļos, aģentūrai LETA sacīja politologs Ivars Ījabs.

Tas, ka politiķe šo viedokli ir paudusi Krievijas televīzijā, vērtējams kā savdabīga izvēle, pauda politologs, pieļaujot, ka Āboltiņas izteikumi saistīti arī ar «cemmi» uz dažiem Latvijas žurnālistiem. Viņš norādīja, ka «Vienotības» līderes paustais daļēji arī atbilst patiesībai.

Politiķes publiskais tēls ir šausmīgs, taču tas ir pastarpināti saistīts ar «reālo Solvitu Āboltiņu». Sabiedrības viedoklis par viņu nav veidojies bez pašas Āboltiņas palīdzības, taču tā izveidošanā ir «piestrādājuši» arī atsevišķi mediji, un politiķei šādā situācijā būtu diezgan grūti turpināt politisko karjeru ilgtermiņā, skaidroja Ījabs.

Kā ziņots, Āboltiņa intervijā Krievijas televīzijai «Rossija 1» paudusi, ka krievvalodīgie žurnālisti dažkārt uzdod jautājumos, lai uzzinātu arī intervējamā viedokli, bet latviešu valodas plašsaziņas līdzekļi atnāk jau ar skaidru savu pozīciju, kā arī pārmeta dokumentālās filmas «Ģenerālplāns» veidotājiem, ka filmā redzams tikai vienas puses viedoklis.

Vairāki mikroblogošanas vietnes «twitter.com» lietotāji politiķes izteikumus uzskata par neapdomīgiem un viņas amatam neatbilstošiem.

Komentāri (112)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu