Briseles lidostas darba atsākšana atkal atlikta (12)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pēc 22.martā notikušajiem terorakta slēgtā Briseles lidosta nav atsākusi savu darbu piektdienas vakarā, kā bija plānots, jo lidostas vadība nav spējusi vienoties ar policiju par kārtību, kādā tiks pārbaudīti pasažieri, kas ierodas uz izlidošanu, ziņoja aģentūra «Reuters».

Briseles lidosta kopš islāma ekstrēmistu sarīkotajiem sprādzieniem, koros tika nogalināti 35 cilvēki, nav apkalpojusi pasažieru reisus.

Lidosta, kuras izlidošanas zāle teroraktā tika bojāta, iekārtojusi pagaidu reģistrācijas zonu, veikusi tās darbības pārbaudi un paziņojusi, ka ir gatava atsākt atsākt lidojumus.

Taču federālā policija, kas apkalpo lidostu, vēlas, lai pasažieri tiktu pārbaudīti pirms nonākšanas izlidošanas zālē. Savukārt lidosta uzskata, ka tādā gadījumā pasažieriem nākšoties pārāk ilgi gaidīt un ka tādējādi apdraudējums vienkārši tiks pārnests no iekštelpām uz āru.

Lidostas policisti paziņojuši, ka ir gatavi streikot šī jautājuma dēļ.

«Mums nepieciešama vienošanās ar policijas arodbiedrībām. Šobrīd notiek diskusijas starp tām un Iekšlietu ministriju,» pavēstīja lidostas pārstāvis, piebilstot, ka piektdien lidojumu nebūšot.

Beļģijas lielākā lidsabiedrība «Brussels Airlines», kas daļēji pieder vācu aviokompānijai «Lufthansa», lēš, ka Briseles lidostas dīkstāve tai dienā izmaksā piecus miljonus eiro.

Arī viesnīcnieki norāda, ka nakšņotāju skaits laikā līdz 28.martam sarucis vairāk nekā uz pusi.

Briseles Zaventemas lidosta, kas ir viena no lielākajām Eiropā, gadā apkalpo 23,5 miljonus pasažieru un 489 000 tonnu kravas.

To izmanto 77 dažādas lidsabiedrības, kas veic lidojumus 226 maršrutos.

Arī pēc plānotās atvēršanas paredzēts, ka lidosta strādās tikai par 20% no savas jaudas, stundā ļaujot izlidot tikai aptuveni 800 pasažieriem.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu