Koris «Kamēr...» atskaņos Vaska, Perta un Tabakovas mūziku (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šodien plkst.18 Rīgā Svētā Jāņa baznīcā notiks koncerts «Vasks. Tabakova. Perts», kurā piedalīsies jauniešu koris «Kamēr...», orķestris un arfiste Ieva Šablovska diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā.

Koncertā tiks atskaņota šā gada jubilāra ievērojamā latviešu komponista Pētera Vaska, pagājušā gada jubilāra Arvo Perta un jaunās bulgāru-britu komponistes Dobrinkas Tabakovas opusi korim un stīgu orķestrim, aģentūru LETA informēja kora direktore Kristīne Zvirbule.

Koncertā gaidāmi divi Latvijas pirmatskaņojumi, un tie ir Perta «Stabat mater» jauktajam korim un stīgu orķestrim un Tabakovas «Centuries of Meditation» korim, stīgu orķestrim un arfas solo. Abi pirmatskaņojumi skanēs koncerta vidusdaļā, bet koncerta ietvaru veidos kora «Kamēr...» ilggadējā sadarbības partnera, drauga, padomdevēja, domubiedra un komponista, kurš vairākus savus opusus veltījis tieši šim korim, Vaska mūzika. Koncertā tiks atskaņotas pirmā un trešā daļa no cikla «Česlava Miloša trīs dzejoļi» un meditatīvais «Klusuma auglis».

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu