Pierīgas pašvaldības amatpersona: Pēc gada mēs visi jau būsim zem Krievijas (830)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

«Pēc gada mēs visi jau būsim zem Krievijas. Pieminiet manus vārdus.» To nav teicis kāds labi zināms Krievijas pasaules sludinātājs, bet gan Latvijas pierīgas pašvaldības amatpersona. Saeimas vēlēšanās viņš kandidēja no Latvijas Reģionu apvienības. Aleksandrs Dementjevs ir pieredzējis ierēdnis. Desmit gadus vadījis Valsts Probācijas dienestu, pirms tam strādājis augstā amatā Naturalizācijas pārvaldē. Tādēļ vēl jo vairāk izbrīna, ka frāzi par nenovēršamo Latvijas okupāciju Dementjevs ir teicis nevis sadzīviska konflikta laikā, bet oficiālās, tiesas sankcionētās pārrunās.

Aleksandrs Dementjevs Valsts Probācijas dienestu vadīja 10 gadus. Gribēja pretendēt arī uz trešo piecu gadu termiņu, tomēr tieslietu ministrs Jānis Bordāns viņu vairs amatam neizvēlējās.

Dementjevs pievērsās sabiedriskajai darbībai. Kļuva par Skolu direktoru arodbiedrības vadītāju. Kandidēja vēlēšanās. 2013.gadā no ZZS uz Amatas novada deputāta vietu. Gadu vēlāk Saeimas vēlēšanās no Reģionu apvienības. Abas reizes nesekmīgi.

Tad 2015.gadā Dementjevs piedalījās konkursā uz Ogres novada izpilddirektora otrā vietnieka amatu. Te veicās labāk. Pašvaldība viņu darbā pieņēma.

Dementjevs ir kaislīgs mednieks. No 2010.gada pāris gadus bijis mednieku un makšķernieku kluba Zaube valdes loceklis. Pēdējos gadus klubam ir domstarpības ar citu medību kolektīvu Pērkons. Mednieki nevar sadalīt medību teritorijas. Bijuši iesniegumi policijā, tiesas procesi. Cēsu tiesa pērnā gada septembrī aicināja abas puses izlīgt mediācijas sarunās. Tādas notika 18.septembrī Nītaures pagastā. No medību kolektīva Pērkons puses bija tā vadītājs Kaspars Bokta. Zaubi pārstāvēja Aleksandrs Dementjevs.

Sarunas notika vairāk nekā trīs stundas. Puses strīdējās, minēja spēcīgus argumentus. Negaidīti Dementjevs izvirzīja prognozi, ka strīdam mednieku kolektīva starpā nav nekādas jēgas, jo pēc gada Latvijā saimniekos Krievijas karaspēks.

Klātesošie Dementjeva izteikumus neņēma pa pilnu, saruna novirzījās atpakaļ pie strīdiem par briežu buļļiem, stirnām, caunām un zemju īpašniekiem. Taču mediācijas sarunu noslēgumā Dementjevs vēlreiz pēkšņi ierunājās par savām ģeopolitiskajām vīzijām.

No sarunas mednieku kolektīva Pērkons vadītājs Kaspars Bokta sapratis, ka Dementjevs sevi saredz kā nākamo vietvaldi Krievijas okupētajā Latvijā.

Mednieki uzskata, ka Dementjeva izteikumi bijuši nepārprotami. Par to runāja arī šonedēļ notikušajā nevalstisko organizāciju un valsts pārvaldes memoranda padome. Latvijas juristu biedrība vērsa citu nevalstisko organizāciju un valdības uzmanību uz to, ka kādas pašvaldības amatpesona prognozē Latvijas okupāciju.

Šis ieraksts ir nodots vērtēšanai Drošības policijai un Drošības policija vērtēs, ir vai nav pamats īstam satraukumam par šiem vārdiem.

Medību kolektīva Pērkons vadītāju Boktu uzmeklējis Drošības policijas inspektors un palūdzis ierakstus ar Dementjeva pretvalstiskajiem izteikumiem. Kriminālprocess šajā jautājumā gan ierosināts neesot.

Biedrība Pērkons ir vērsusies arī Dementjeva darbavietā, Ogres domē. Domes vadība sākusi sarunas ar viņu par darba attiecību pārtraušanu. Bet Dementjevs saslimis.

Komentāri (830)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu