Starptautiskais Baltijas baleta festivāls noslēgsies Liepājas «Lielajā dzintarā» (1)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cuellar, CC BY-NC 2.0

Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» 4.maijā ar modernā baleta uzvedumu «Pusnakts Parīzē» tiks noslēgts 21.Starptautiskais Baltijas baleta festivāls, aģentūru BNS informēja koncertzāles sabiedrisko attiecību speciāliste Elizabete Hartmane.

Festivāls ilgs no 4.aprīļa līdz 4.maijam, noslēgumā piedāvājot Vanemuines teātra (Tartu, Igaunija) modernā baleta uzvedumu «Pusnakts Parīzē» uz koncertzāles «Lielais dzintars» skatuves.

Turpinot festivāla tradīcijas, arī šā gada festivāla programma ietvers dažādas mākslas formas un izpildījumus - skatītājiem visā Latvijā tiks piedāvātas dejas izrādes, koncerti, vizuālās mākslas izstādes, kino seansi un meistarklases.

Baleta uzvedumu iedvesmojuši Džordža Gēršvina skaņdarbi un pagājušā gadsimta 20.-50.gados Parīzē zināmas personības tēlotājmākslas, teātra un modes jomās. Mākslas darba tēlos ievīti Salvadors Dalī (Salvador Dali), Romēns Ertē (Romain Erté), Elza Šjaparelli (Elsa Chiaparelli) un Žozefīne Beikere (Josephine Baker) – personības, kuras radījušas pašas savu ēru un nākotni pēc tās.

Izrādes režiju un horeogrāfiju, iedvesmojoties no Gēršvina mūzikas dzīvnieciskajiem impulsiem, veidojis ASV horeogrāfs Maikls Šanons (Michael Shannon), pie libreta un skatuves noformējuma strādājusi Mare Tommingas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu