Iespējams, tev nav ne jausmas, kā pareizi mazgāt matus! (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja tavi mati ir trausli un sausi bez spīduma, tad, iespējams, tu nezini, kā matus jāmazgā pareizi. Tagad popularitāti guvis sensacionālais atklājums matu mazgāšanas kārtībā, kas dod lieliskus, kuplus, veselīgus matus.

Ja tu matus mazgā kā ierasts - vispirms šampūns (iespējams, ar šampūnu tu matus mazgā divas reizes), tad kondicionieris - tas nav pareizi. Tagad ir ieteicams pārbaudīts līdzeklis - «otrādā» mazgāšana - vispirms kondicionieris, tad šampūns, raksta «huffingtonpost.com».

Tieši šāda matu mazgāšanas kārtība matiem ļaus būt skaistiem, spīdīgiem un stipriem, jo kondicionierī esošās eļļas un barības vielas neļaus šampūnam matus pārāk attaukot.

Marissa DeSantis aprakstījusi savu pieredzi, aicinot dažreiz neievērot likumus. Viņa uzskata, ka «otrādā» mazgāšana matus padara skaistus un kuplus tāpēc, ka kondicionieris ir biezāks un smagāks. Ja, pēc mazgāšanas ar šampūnu, matos iesmērē kondicionieri, tas matus padara smagākus. Tāpat Matissa, ievērojot šādu matu mazgāšanas kārtību, ieguvusi skaistus, mirdzošus un viegli izķemmējamus matus. Ja senāk ķemme mēdza ieķerties matu mezglos pakausī, tad tagad šāda problēma vairs nepastāv.

Par otrādo matu mazgāšanu «Apollo» rakstīja jau iepriekš. Savā pieredzē dalījās Anna «Daily Mail» stāstot, ka, kamēr vien viņa sevi atceras, viņa, mazgājot matus, veic vienu un to pašu rituālu - divas reizes matus izmazgā ar šampūnu, tad matos ieziež kondicionieri - no matu saknēm līdz matu galiņiem, iemasē un izskalo ar ūdeni.

Tagad Anna izmantojot jaunu matu mazgāšanas metodi. Šī matu mazgāšanas veida fani to nosaukuši par «otrādo» mazgāšanu. Sieviete stāsta, ka šāds mazgāšanas veids pilnībā pārvērtis viņas matus. Viņas trauslie, plānie mati pēc šādas «otrādās» mazgāšanas izskatās apjomīgi kupli un veseli, it kā viņa būtu apmeklējusi dārgu frizieri un lietojusi izsmalcinātu matu kosmētiku.

Anna stāsta, ka nolēmusi nedēļu izmēģināt «otrādo» matu mazgāšanu un bijusi pārsteigta, ka mati izskatās kupli, tad, vienu dienu izmazgājusi matus, kā to darījusi iepriekš - vispirms šampūns, tad kondicionieris, un mati izskatījušies daudz sliktāk.

Kāds ir skaidrojums matu izmaiņai, mazgājot tos vispirms ar kondicionieri? Tas nav īsti zināms, bet uzskata, ka, lai kā arī necenstos, ar ūdeni nav iespējams pilnīgi izmazgāt no matiem kondicionieri.

Ko par to domā tu? Kāda ir tava pieredze ar matu mazgāšanu?

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu