Deputāts Kalnozols atgūst tiesības piedalīties sēdēs un jau nonāk konfliktā (35)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeimas deputāts Valdis Kalnozols (ZZS) ir atguvis tiesības piedalīties parlamenta un komisiju sēdēs. Viņam gan šodien parlamenta komisiju kopsēdē raisījās nelielas domstarpības ar dažiem parlamentāriešiem par izmantoto debašu laiku.

Saeimā ir saņemts Rīgas rajona tiesas lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu un līdz ar to vairs nav spēkā deputātam Kalnozolam noteiktie ierobežojumi attiecībā uz piedalīšanos Saeimas darbā. Tādējādi Kalnozols ir atguvis tiesības piedalīties Saeimas un komisiju sēdē, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Šodien komisiju kopsēdē Kalnozols uzdeva vairākus jautājumus un ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) sniedza parlamentārietim atbildes. Pēc tam viņš vēlreiz vēlējās izteikties, taču Eiropas lietu komisijas vadītāja Lolita Čigāne (V) to neļāva, norādot, ka parlamentārietis ir uzdevis septiņus jautājumus un jāļauj izteikties citiem. Savukārt deputāts Atis Lejiņš (V) skaļā balsī aicināja Kalnozolu ievērot procedūru.

Kalnozols atkārtoti mēģināja saņemt iespēju vēlreiz izteikties, taču, nesaņēmis atļauju, norādīja, ka komisijas priekšsēdētāja viņam liegusi tiesības uz repliku. Viņš netieši pauda neizpratni par Lejiņa skaļo izsaucienu.

Sociālo un darba lietu komisijas un Eiropas lietu komisijas kopsēdē šodien tika apspriests EK darba dokuments «Ziņojums par valsti - Latvija 2016».

Kā ziņots, Saeima 3.martā nolēma piekrist Kalnozola krimināllietas turpmākai iztiesāšanai. Saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa nosacījumiem viņš pēc parlamenta lēmuma uz laiku bija zaudējis tiesības piedalīties Saeimas sēdēs un līdz ar to arī balsojumos.

Rīgas rajona tiesa 17.martā izbeidza tiesvedību krimināllietā, kurā par viegla miesas bojājuma tīšu nodarīšanu tika tiesāts Saeimas deputāts Kalnozols.

Kā aģentūrai LETA paskaidroja tiesā, starp apsūdzēto un cietušo tika panākts mierizlīgums, tāpēc lieta izbeigta. Vēl gan bija jāpaiet laikam līdz brīdim, kad stājās spēkā tiesas lēmums un par to tika paziņots Saeimai.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu