Eksperts skaidro ZZS reitinga kāpuma iemeslus (25)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) reitingu kāpumu pozitīvi iespaidoja politiskā spēka veiksmīgā darbība valdības veidošanas procesā, uzskata Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekāns Juris Rozenvalds.

Viņš aģentūrai LETA sacīja, ka pēdējā laikā partijai strauji pieauguši reitingi un ZZS cīnās par līdera lomu. Popularitātes kāpums ir rezultāts līdzšinējai taktiskajai darbībai valdības veidošanas laikā. «ZZS līdz šim pamanījās neuzņemties īpašu atbildību, bet būt valdības partija,» sacīja Rozenvalds.

Partijas reitingus ietekmē arī ļoti nopietnā krīze «Vienotībā», par kuras pārvarēšanu pagaidām vēl nevarot simtprocentīgi spriest. Politologs skaidroja, ka ZZS valdības veidošanas laikā darbojās ļoti mierīgi un taktiski. Nosvērta bija arī Ministru prezidenta Māra Kučinska rīcība, kas līdz šim «izskatās tīri veiksmīga», pauda Rozenvalds.

Dekāns skaidroja, ka Kučinska vadības stils atšķiras no līdzšinējās premjerministres Laimdotas Straujumas (V) vadības stila, vairāk kontrolējot ministriju darbu.

Rozenvalds skaidroja, ka ZZS pietuvošanās «Saskaņai» un tās apdzīšana ir tikai likumsakarīga, jo, neskatoties uz «Saskaņas» stabilo elektorātu, partija nacionālā līmenī ir opozīcijā, līdz ar to šim politiskajam spēkam ir grūtības.

Politologs gan neprognozē ZZS ļoti strauju reitingu kāpumu turpmākajos mēnešos.

Kā ziņots, martā populārākais politiskais spēks bija ZZS, kas apsteidza ilgstošo reitingu līderi - opozīcijas partiju «Saskaņa», liecina «Latvijas faktu» veiktā aptauja.

Lielākā daļa respondentu - 20,2% - Saeimas vēlēšanās būtu gatavi atbalstīt ZZS, bet otrā populārākā partija bija «Saskaņa», par kuru balsotu 17,9% vēlētāju.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu