Dārzkopības vidusskolas direktore: IZM jāuzņemas atbildība par nesaimnieciskās darbības sekām (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rināta Šuste/LETA

Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM), kuras pārraudzībā kopš 2004.gada atradusies Bulduru Dārzkopības vidusskola, būtu jāuzņemas atbildība par situāciju šajā izglītības iestādē, kas radusies līdzšinējās nesaimnieciskās rīcības dēļ, intervijā Latvijas Radio sacīja Bulduru Dārzkopības vidusskolas jaunā direktore Anta Sparinska.

Kā sacīja Sparinska, IZM būtu jāsakārto tās lietas, kas atstātas skolai «mantojumā», un jāsniedz skolai palīdzība.

Sparinska intervijā arī apstiprināja, ka saredzot iespējas izmantot visas Dārzkopības vidusskolas rīcībā esošās zemes mācību vajadzībām. Tam gan esot nepieciešams laiks, jo vienā pavasarī apgūt visas zemes ar pašreizējiem resursiem nevarētu. Lai redzētu pirmos rezultātus, esot jāpaiet 4-5 gadiem.

Sparinska, kura direktores amatā strādā trešo dienu, uzskata, ka skolā minimālajam skolēnu skaitam būtu jābūt 300, bet optimālajam - 500. Kā norāda jaunā skolas direktore, pēdējos gados skolēnu skaits sarucis, jo pie tā ir piestrādāts, visu laiku sakot, cik slikti skolai slikti klājas.

Kā ziņots, martā par Bulduru Dārzkopības vidusskolas direktori izvēlēta Latvijas Universitātes Botāniskā dārza direktore Anta Sparinska. Vidusskola darbojas bez direktora kopš 2014.gada.

Valsts kontrole revīzijā iepriekš secinājusi, ka IZM kā VSIA «Bulduru Dārzkopības vidusskola» kapitāla daļu turētāja nav nodrošinājusi efektīvu un caurskatāmu kapitālsabiedrības pārvaldību un uzraudzību, kā rezultātā izglītības iestādē pieļauta neefektīva rīcība ar finanšu līdzekļiem vismaz 246 050 eiro apmērā un konstatētas citas nepilnības.

Valdības koalīcijas padome februārī vienojās par Bulduru Dārzkopības vidusskolas atjaunošanu «jaunā veidolā» sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU). Tādējādi panākta vienošanās, ka skola tiks restartēta, nododot to LLU.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu