Ministrs par mazajām skolām: Lētāk izmaksā skolēnus vest uz skolu ar taksi (75)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šobrīd Latvijā ir 12 skolas, kuras neatbilst Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) plānotajām rekomendācijām 7.-9.klašu grupā par skolēnu skaitu, trešdien izglītības ministrs Kārlis Šadurskis teica Latvijas izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) konferencē.

Aprēķini liecina, ka lētāk izmaksā skolēnus vest katru dienu uz skolu ar taksi nekā uzturēt mazās skolas. Vidējais attālums skolēniem no mājām līdz tuvākajai izglītības iestādes mazo skolu slēgšanas gadījumā ir aptuveni 15 kilometru, bet maksimālais 30 kilometru.

Lai mudinātu pašvaldības reorganizēt mazās skolas, pašvaldības nevarēs pārdalīt mērķdotācijas starp izglītības iestādēm, kā arī tiks aizliegtas apvienotās klases 7.-9.klašu grupā, ieceres direktoriem klāstīja ministrs.

LIVA apvieno skolu vadītājus un viņu vietniekus, un šodien organizācija pulcējusies konferencē. Organizācijas vadītāja iepriekš paudusi, ka skolu vadītājiem ir ļoti daudz neskaidru jautājumu, kā tiks organizēts mācību process 1.septembrī. Tāpēc trešdien uz konferenci tika aicināts nozares ministrs

Komentāri (75)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu