Vai tiešām astoņas glāzes ūdens dienā palīdz novājēt? (50)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: wesleynitsckie, CC BY-SA 2.0

«Vai tiešām astoņas glāzes ūdens dienā palīdz novājēt?». Šādu jautājumu uzdod žurnāls «100 labi padomi» un dod atbildi :«Jā, palīdz». Palīdz tāpēc, ka ūdens aktivizē vielmaiņu.

Vācijas zinātnieki ziņo, ka lielāks ūdens patēriņš patiešām palīdz sasniegt normu, kurā ķermenis sāk dedzināt kalorijas. Pētījuma rezultāti vēl esot tikai provizoriski, bet atklājumi varētu ievērojami ietekmēt svara kontroles programmas.

Slavenais ieteikums: «Dzer astoņas glāzes ūdens dienā!» nozīmē - dzer 1,9 litrus ūdens dienā. Pētījuma vadītājs Mikaels Bošmans un viņa kolēģi no Berlīnes Franca Folharda klīnikas ir analizējuši enerģijas patēriņu pēc ūdens iedzeršanas. Izrādās, ka jau 10 minūtes pēc tam, kad katrs no eksperimenta dalībniekiem bija izdzēris puslitru ūdens, viņu vielmaiņa paātrinājās par 30%, augstāko rādītāju sasniedzot 30 - 40 minūtes pēc ūdens iedzeršanas.

Pētnieki uzskata, ka lieko tauku sadedzināšanai lieliski dzeramajam ūdenim pievienot dažus tauku dedzinošus produktus, kas vēl vairāk paātrinās vielmaiņu.

Recepte:

  • 8 glāzes ūdens
  • 1 svaigs gurķis
  • 1 tējkarote ingvera saknes vai pulvera
  • 2 apelsīnu sula
  • 1 citrons
  • 12 piparmētru lapiņas

Savu veselīgo ūdeni sāc gatavot jau vakarā. Gurķi mizo, sagriez plānās šķēlītēs, plāni sagriez citronu, sarīvē ingveru. Visas sastāvdaļas saliec lielā krūzē, uzlej ūdeni un ļauj nostāvēties visu nakti. Nākamajā dienā jau no rīta vari izdzert pirmo glāzi. Visu ūdeni izdzer dienas laikā.

Komentāri (50)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu