«Panamas dokumentu» dēļ sāk izmeklēšanu pret Argentīnas prezidentu (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Argentīnas federālais prokurors ceturtdien uzsācis izmeklēšanu saistībā ar prezidenta Maurisio Makrī finanšu darījumiem, kas veikti ar divu ofšora firmu starpniecību un atklāti nopludinātajos «Panamas dokumentos».

Prokurors Federiko Delgado lūdzis tiesnesi pieprasīt informāciju no nodokļu un korupcijas apkarošanas dienestiem, lai noteiktu, vai Makrī nav ļaunprātīgi noklusējis informāciju savās īpašumu deklarācijās.

No Panamas juridiskās firmas «Mossack Fonseca» datu centra ir nopludināti 11,5 miljoni nodokļu dokumentu, kuros redzams, ka šī firma palīdzējusi pasaules politiķiem un slavenībām slēpt savu mantu no nodokļu iestādēm.

Argentīnas laikraksts «La Nacion», kurš izpētījis nopludinātos dokumentus, konstatējis, ka Makrī, viņa tēvs biznesa magnāts un brālis Mariano bijuši Bahamu salās reģistrētā ofšoru uzņēmuma «Fleg Trading» direktoru padomē.

Makrī minēts arī kā Panamā 1981.gadā izveidotā ofšoru uzņēmuma «Kagemusha SA» prezidents.

Makrī šos uzņēmumus nav norādījis savā finanšu deklarācijā nedz 2007.gadā stājoties Buenosairesas mēra amatā, nedz pērn stājoties prezidenta amatā.

Makrī, kurš prezidenta vēlēšanu kampaņas gaitā solījis apkarot korupciju, noliedz, ka būtu rīkojies nepareizi, un uzsver, ka viņam neesot ko slēpt.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu