Pēc nepilna mēneša atklās LNMM galveno ēku (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc trim nedēļām, 4.maijā, notiks nesen restaurētā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) galvenās ēkas atklāšana, informēja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Atklāšana notiks plkst.10 pie restaurētās muzeja ēkas ieejas Esplanādes pusē. Šajā dienā muzejā būs bezmaksas ieeja un muzejs strādās līdz plkst.18. Ieeja muzejā paredzēta līdz plkst.17.30.

Apmeklētājus sagaidīs jauna pastāvīgā ekspozīcija «Latvijas māksla. 19.-20. gadsimts», kas būs izvietota vēsturiskās ēkas otrajā un trešajā stāvā, kā arī divas jaunas izstādes, veltītas nozīmīgiem Latvijas māksliniekiem: «Miervaldis Polis. Ilūzija kā realitāte», kas būs apskatāma Lielajā izstāžu zālē jaunajā apakšzemes piebūvē, un «Boriss Bērziņš (1930-2002). Sudrabs/zelts», kas tiks izvietota vēsturiskās ēkas ceturtā stāva izstāžu zālēs.

Apmeklētāju ērtībām tiks piedāvātas mūsdienīgas ekspozīciju un izstāžu interpretācijas un izziņas iespējas, bezvadu interneta pieslēgums, atpūtas zonas pastāvīgajās ekspozīcijās, kafejnīca un suvenīru veikals. Muzejs būs pieejams ģimenēm ar bērnu ratiņiem un apmeklētājiem ratiņkrēslos.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu