Briseles teroraktu sarīkotāji sākotnēji plānojuši jaunu uzbrukumu Francijā (28)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: gckwolfe, CC BY-SA 2.0

Islāmistu teroristi, kas pagājušajā mēnesī sarīkoja sprādzienus Briselē, sākotnēji plānojuši jaunu uzbrukumu Francijā, taču nolēmuši veikt uzbrukumus Beļģijas galvaspilsētā, jo viņu plānus izjaukuši izmeklētāji, kas Parīzes teroraktu lietā virzījušies uz priekšu ātrāk nekā teroristi bija gaidījuši, svētdien paziņoja Beļģijas federālā prokuratūra.

Tāpēc teroristi sarīkojuši sprādzienus Briseles lidostā un metro, kuros tika nogalināti 32 cilvēki.

«Daudzi elementi izmeklēšanā liecina, ka teroristu grupai sākumā bijis nodoms atkal sarīkot uzbrukumu Francijā,» sacīts Beļģijas federālās prokuratūras paziņojumā.

«Pārsteigti par to, cik ātri virzās uz priekšu izmeklēšana, viņi steidzami nolēma uzbrukt Briselē,» informē prokuratūra.

Jau vēstīts, ka teroristi 22.martā uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, nogalinot 33 cilvēkus un 340 ievainojot. Izmeklētāji noskaidrojuši, ka šos uzbrukumus sarīkojušie džihādisti bijuši saistīti ar teroristiem, kuri Parīzē un tās piepilsētās 13. un 14.novembrī nogalināja 130 cilvēkus.

Noskaidrots arī, ka trīs teroristi, kuri uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, iepriekš bija zināmi policijai.

Par abiem uzbrukumiem atbildību uzņēmies džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu