Valmieras teātrī pasniegs Krodera balvu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Valmieras teātra Lielajā zālē pirmdien trešo reizi notiks režisora Krodera balvas pasniegšanas ceremonija, aģentūra BNS uzzināja teātrī.

Balvu iniciējis un pasniegs «Krodera fonds», kas dibināts, lai saglabātu ievērojamā režisora piemiņu un veicinātu radošu viņa mākslas un dzīves skatījuma attīstību latviešu teātrī. Līdz šim to saņēmusi aktrise Indra Briķe un māksliniece Monika Pormale.

Ievērojot tradīciju, šā gada pasākumu vadīs aktieri Artūrs Skrastiņš un Vilis Daudziņš. Krodera balvai izvirzīti 12 pretendenti, kuri tiks atklāti pasniegšanas ceremonijas laikā.

«Krodera balva» būs mākslinieka Aivara Vīlipsōna veidota statuete – mets topošajam Krodera piemineklim, kā arī naudas balva.

Atšķirībā no «Spēlmaņu nakts», kas fiksē sezonas augstāko kvalitāti, Krodera balvas mērķis ir izcelt esošās situācijas pārvērtēšanu, skatpunkta maiņu, izraušanos no ierastiem, lai arī pareiziem un stabiliem priekšstatiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu