Kanje Vesta albums sasniedz ASV mūzikas topa virsotni (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Reperis Kanje Vests svētdien kļuva par pirmo izpildītāju, kura albums sasniedzis ASV mūzikas topa pirmo vietu, galvenokārt patiecoties straumēšanai.

Vests savu jaunāko albumu «The Life of Pablo» prezentēja skatē Ņujorkas modes nedēļas ietvaros, bet vēlāk tas bija pieejams tikai straumēšanas pakalpojumā «Tidal».

Martā albums beidzot iznāca arī citos straumēšanas pakalpojumos, tai skaitā «Spotify». Vesta albums straumēšanas pakalpojumos bija tik populārs, ka divus mēnešus pēc iznākšanas tas sasniedza ASV topa pirmo vietu galvenokārt ar straumēšanu.

Kompānija «Nielsen» sacīja, ka «Life of Pablo» panākumi esot pielīdzināmi 94 000 albuma eksemplāru pārdošanai. Straumēšana sastāda 70% no rezultāta.

«Nielsen» norāda, ka nedēļas laikā ASV Vesta albuma dziesmas straumētas apmēram 99 miljonus reižu.

«The Life of Pablo» joprojām nav iznācis ne CD, ne skaņuplates formātā, kā arī to nevar lejupielādēt «iTunes» digitālo mūzikas ierakstu veikalā. Albumu var par maksu lejupielādēt tikai pakalpojumā «Tidal» un Vesta mājaslapā.

Iepriekšējais rekords piederēja barbadosiešu dziedātājas Rianas albumam «Anti», kas ieņēma ASV mūzikas topa pirmo vietu. Trešdaļa no albuma pārdošanas apjoma nāca no straumēšanas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu