Vanags: Eiropas koru olimpiādes sarīkošanai ļoti izjūt akustiskās koncertzāles trūkumu (4)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Trešās Eiropas koru olimpiādes pasākumiem, kuri nākamā gada vasarā norisināsies Rīgā, ļoti izjūt akustiskās koncertzāles trūkumu, žurnālistiem atzina olimpiādes mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags.

«Jāatzīst, ka Rīgā ārkārtīgi trūkst akustiskās koncertzāles, kurā varētu norisināties profesionālāko koru konkursi un koncerti,» teica Vanags. Viņš stāstīja, ka visas konkursu norises vietas - Latvijas Universitātes Lielā aula, Rīgas kongresu nams un Rīgas baznīcas - ir labā stāvoklī un tiks izmantotas, tomēr akustiskās koncertzāles trūkums ir jūtams. «Tā ir patiešām milzīga sāpe,» atzina diriģents.

Spriežot pēc reģionālo koncertzāļu pieredzes, Vanags norādīja, ka ieguldījums koncertzālēs atmaksājas, jo pilsētas uzplaukst pēc to uzbūvēšanas. «Dzīve uzreiz mainās. Notikumi tiek plānoti gadu uz priekšu. Tas tiešām ir milzīgs pienesums,» stāstīja diriģents.

Vanags arī norādīja, ka 2017.gadā, kad Rīgā norisināsies Eiropas koru olimpiāde, Mežaparka Lielajā estrādē notiks rekonstrukcija. Skaita ziņā lielākie pasākumi tādēļ varētu notikt 11.novembra krastmalā. Diriģents uzsvēra, ka svarīga olimpiādes organizēšanā būs drošība, ņemot vērā gan ēkās pieļaujamo cilvēku skaitu, gan pasaulē esošos terorisma draudus. Viņš piemetināja, ka pasākumu rīkošanā 11.novembra krastmalā Rīgas pilsētas pašvaldībai jau ir liela pieredze, tādēļ pasākumā varētu uzturēt tā dalībnieku drošību.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka 3.Eiropas koru olimpiāde un «Nāciju Grand Prix Rīga 2017» Rīgā nākamgad norisināsies no 16.jūlija līdz 23.jūlijam. Eiropas koru olimpiādē spēkosies kori no Eiropas, startējot gan atklātajā, gan augstāka līmeņa konkursā. Savukārt «Nāciju Grand Prix» sacentīsies kori no visas pasaules, kuri jau ir guvuši uzvaras starptautiskos koncertos.

Eiropas koru olimpiāde notek reizi divos gados. Tās ideja ir caur dziesmu veicināt izpratni un mieru starp tautām. Iepriekš olimpiāde norisinājās Magdeburgā, Vācijā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu