Aicina uz Lielo Talku Brīvdabas muzejā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzejs 23. aprīlī aicina uz Lielo Talku muzeja plašajā  teritorijā, kurai ir nepieciešamas visas palīdzīgās rokas – kā lielas, tā mazas.

Talka mūsu senčiem bija neatņemama dzīves sastāvdaļa, kurā ne vien tika veikti lielākie darbi, bet notika kārtīga izēšanās, iepazīšanās, izrādīšanās, līgavas noskatīšana un citādas lustes. Kaut arī ikgadējā Lielā talka oficiāli aizsākusies tikai 2008. gadā, pēc būtības tā ir seno talkas tradīciju pēctece. Tādēļ šogad tāpat kā pagājušajā gadā Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs kā seno tradīciju kopējs atbalsta seno talkas tradīciju mūsdienīgo izpausmi – Lielo Talku. Aprīlis jau tradicionāli tiek izsludināts par Spodrības mēnesi, kura ietvaros tiek apzinātas, sakārtotas un uzpostas pašas nesakoptākās teritorijas. Gaidīti gan individuālie talkotāji, gan grupas.

Lielā talkošana Brīvdabas muzejā sāksies 23. aprīlī ar pulcēšanos pie Rietumu vārtiem plkst. 9:30. Tiks gaidīti lieli un mazi, jo darba pietiks visām darba rokām. Līdzi jāņem cimdi, grābekļi, lāpstas, dārza šķēres un citi instrumenti, kas varētu būt noderīgi uzkopjot plašo teritoriju. Sakopsim muzeja apkārtni, grābsim lapas, tīrīsim Juglas ezera krastu, mēģināsim lāpīt žoga caurumus

Pēc lielās strādāšanas plkst. 14:00 baudīsim īpaši talciniekiem gatavoto talkas zupu no Priedes kroga, atpūtīsimies, priecāsimies par paveikto, baudīsim pavasara putnu čalas un izjutīsim gandarījumu par labi padarīto darbu. Pēc labi padarīta darba un gardas zupas baudīšanas talcinieki varēs izbaudīt Brīvdabas muzeju līdz pat 17.00.

Foto: Publicitātes foto

Muzejs atrodas Juglas ezera krastā, atvērts katru dienu no 10.00 – 17.00 un sākoties vasaras sezonai no 10:00-20:00.

Talkas virsvadone: Izglītības un informācijas nodaļas vadītāja vietniece Līga Miklaševiča, tālrunis: 25664106

info@brivdabasmuzejs.lv

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu