Atklāj jaunas detaļas par aviokatastrofu, kurā gāja bojā Polijas prezidents (126)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Polijas masu mediji publicējuši jaunas detaļas saistībā ar Smoļenskas aviokatastrofu 2010.gadā, kuras laikā gāja bojā toreizējais Polijas prezidents Lehs Kačinskis. Tiek norādīts, ka lidmašīnas «Tu-154» piloti ne reizi vien ignorējuši brīdinājumus par briesmām. 

Kā vēsta Polijas televīzijas kanāls «TVN 24», ir izdevies iegūt pilotu sarunu ierakstus. Tie liecina, ka 16 minūtes pirms katastrofas pilotus brīdinājuši kolēģi no cita lidaparāta «Jak-40». Viņiem tik tikko izdevies piezemēties, un tādēļ aicinājuši kolēģus lidot uz kādu citu lidostu, kur ir labvēlīgāki laika apstākļi.

«Tu-154» lidmašīnas piloti savā starpā apspriedušies un nolēmuši, ka situācija nav tik slikta, kā raksturojuši kolēģi, tādēļ viņi centušies veikt nosēšanos Smoļenskas lidostā.

Tiek atgādināts, ka Polija šajā gadā atsākusi katastrofas izmeklēšanu. Izmeklēšanā noskaidrots, ka kaut kas novērsis pilotu uzmanību, un viņi bijuši spiesti veikt nosēšanos Smoļenskas lidostā.

Iepriekš vēstīts, ka 2010.gada 10.aprīlī Krievijas pilsētas Smoļenskas tuvumā nokrita Polijas valdības lidmašīna, kurā atradās Polijas prezidents Kačinskis. Katastrofā visi lidmašīnā esošie 96 cilvēki gāja bojā.

Komentāri (126)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu