Ielūdz uz sarunu vakaru ar fotogrāfu Protiku Sarkeru (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 15. aprīlī, plkst. 18:00 Latvijas Fotogrāfijas muzejs Rīgas Fotogrāfijas biennāles ietvaros ielūdz uz sarunu vakaru un izstādes «Kas paliek» aplūkošanu kopā ar autoru – fotogrāfu Protiku Sarkeru (Bangladeša).

Tikšanās laikā autors stāstīs par saviem fotoprojektiem un uzstāsies ar nelielu muzikālu priekšnesumu. Būs iespēja apskatīt izstādīto darbu sēriju «Kas paliek», kura 2015. gadā tika apbalvota ar prestižo Pasaules Preses balvu fotogrāfijā (World Press Photo). Šajos attēlos fotogrāfs atveidojis savus vecvecākus – Džonu un Provu – viņu dzīves nogalē. Sākotnēji projekts tika uzsākts kā iespēja atkal satuvināties ar vecvecākiem, kuri veselības problēmu dēļ bija piesaistīti savam dzīvoklim Dakā, Bangladešā. «Šeit dzīve ir klusa, apturēta. Viss tiek pakļauts gaidīšanai. Gaidīšanai, kuru es nespēju pilnībā izprast,» stāsta autors.

Protiks Sarkers (1986) studējis fotogrāfiju Bangladešā, Norvēģijā un Amerikas Savienotajās Valstīs. 2014. gadā Britu Fotogrāfijas žurnāls (British Journal Of Photography) Protiku Sarkeru iekļāva savā ikgadējā ievērojamo fotogrāfu sarakstā, un viņš tika uzņemts Pasaules Preses fotogrāfijas organizētajā meistardarbnīcā (World Press Photo Joop Swart Masterclass). 2015. gadā autors tika iekļauts 30 jauno un daudzsološo fotogrāfu sarakstā. Viņa darbi publicēti tādos izdevumos kā «The New York Times», «Geo», «The New Yorker», «Sunday Times» un citos. Sarkers ir Foto aģentūras VII biedrs un šobrīd pasniedz fotogrāfiju Dienvidāzijas Mediju akadēmijā (Pathshala South Asian Media Academy).

Rīgas Fotogrāfijas biennāle ir jauns starptautisks laikmetīgās mākslas notikums, kas fokusējas uz fotogrāfiju kā mākslas praksi, par prioritāti izvirzot Latvijas, Baltijas un Eiropas reģionu. Tās ietvaros vairākās Latvijas pilsētās notiks virkne fotomākslas izstāžu un izglītojoši pasākumi - simpozijs, lekcijas, tikšanās ar māklsiniekiem un radošās darbnīcas. Biennāle turpmāk norisināsies katru otro gadu, tomēr dažādi pasākumi regulāri tiks rīkoti arī ārpus tās ietvariem.

Maksa par ieeju 1,42 eiro (izstādes ieejas cena).

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu