Panamas prokurors: Nav liecību, lai vērstos pret «Mossack Fonseca» (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Panamas prokuratūra trešdien paziņoja, ka nav pietiekami nopietnu liecību, lai vērstos pret juridisko firmu «Mossack Fonseca», kas nonākusi «Panamas dokumentu» skandāla epicentrā.

«Patlaban mums nav nekādu spēcīgu liecību, kas ļautu pieņemt kaut kādus lēmumus» pret «Mossack Fonseca», žurnālistiem sacīja prokurors Havjers Karabaljo.

Firmas birojā Panamā otrdien sāktā kratīšana ilgusi 27 stundas.

«Savāktā informācija ļaus mums iegūt liecības, lai lēmumu pieņemtu vēlāk,» sacīja prokurors.

Izmeklēšanu sarežģī tas, ka firma vairumu dokumentu glabā digitālā formā vairāk nekā 100 datoros un serveros, nevis papīra formā, sacīja prokurors.

Viņš gan arī piepilda, ka «Mossack Fonseca» sadarbojas ar izmeklētājiem.

Jau vēstīts, ka no «Mossack Fonseca» datu centra tika nopludināti 11,5 miljoni nodokļu dokumentu, kuros redzams, ka šī firma palīdzējusi pasaules politiķiem un slavenībām slēpt savu mantu no nodokļu iestādēm.

«Panamas dokumenti» izraisīja plašu skandālu, kas jau novedis pie Islandes premjerministra Sigmundura Davida Gunnlaugsona atkāpšanās, bet Lielbritānijas premjerministrs un Konservatīvo partijas līderis Deivids Kamerons publiskojis datus par pēdējos septiņos gados samaksāto ienākuma nodokli.

Tikmēr Ķīna rūpīgi cenzē interneta forumus un medijus, lai novērstu līderiem tuvu stāvošu personu vārdu parādīšanos saistībā ar «Panamas dokumentiem», bet Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kura līdzgaitnieki minēti šajos dokumentos, paziņojis, ka tas viss esot ASV sazvērestība pret viņu.

Tajā pašā laikā daudziem turīgajiem pilsoņiem Austrālijā, Francijā, Indijā, Meksikā, Peru, Spānijā un citviet pasaulē draud izmeklēšanas aizdomās par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu