LNO iestudējuma «Manona Lesko» ierakstu demonstrēs «Operas platformā » (2)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Deinats

No 15.aprīļa sešus mēnešus starptautiskajā vietnē «Operas platforma» («The Opera Platform») būs skatāms Džakomo Pučīni operas «Manonas Lesko» video ieraksts Latvijas Nacionālās operas (LNO) izpildījumā, informēja LNO un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

LNO iestudējumā galvenās lomas interpretē Asmika Grigorjana, Sergejs Poļakovs, Jānis Apeinis un Krišjānis Norvelis, bet pie diriģenta pults ir LNO galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš.

Nākamos sešus mēnešus «Manonas Lesko» ieraksts ar titriem angļu valodā bez maksas būs pieejams ikvienam interesentam visā pasaulē.

Patlaban «Operas platformā» skatāma videointervija ar Grigorjanu, kura par sniegumu pagājušajā sezonā nominēta prestižajai «The Opera Awards» balvai kā labākā jaunā soliste, kā arī iestudējuma treileris.

«Manonas Lesko» iestudējumu LNO veidojuši muzikālais vadītājs Ozoliņš, režisore Ināra Slucka, scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Keita, video māksliniece Katrīna Neiburga, dramaturgs Mikus Čeže, gaismu mākslinieks Igors Kapustins un kustību režisore Elita Bukovska. Pirmizrādi uzvedums piedzīvoja 2015.gada 20.februārī.

LNO iestudējums «Manonas Lesko» bija izvirzīts arī «Lielajai mūzikas balvai 2015» nominācijā «Gada uzvedums».

«Operas platformu», kas tapusi, sadarbojoties Eiropas operas kompāniju un festivālu asociācijai «Opera Europa», kultūras kanālam «Arte» un 15 opernamiem un festivāliem atbalsta Eiropas Komisijas programma «Radošā Eiropa». Platformas mērķis ir piesaistīt gan operas žanra cienītājus, gan tos, kuri ar šo mākslu saskarsies pirmoreiz.

Kopš atklāšanas «Operas platformu» apmeklējuši jau vairāk nekā 575 000 unikālo apmeklētāju no visas pasaules. Interesentiem līdz šim bijusi iespēja video formātā noskatīties 17 operu iestudējumus. «Operas platforma» piedāvā tematiskās kolekcijas, kas veltītas ievērojamiem komponistiem Volfgangam Amadejam Mocartam, Džakomo Pučīni, Džuzepem Verdi, Rihardam Vāgneram, kā arī laikmetīgajai operai un festivāliem.

2015.gadā «Operas platformā» bija ievietots Artura Maskata operas «Valentīna» ieraksts, kuru noskatījās vairāk nekā 16 000 skatītāju visā pasaulē.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu