Putins atbildējis uz jautājumiem par «Panamas dokumentiem» un privāto dzīvi (90)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam televīzijas tiešraidē uzdoti jautājumi par «Panamas dokumentiem», kā arī privāto dzīvi, vēsta «BBC».

«Es domāju, ka šī tēma ir slēgta, bet, ja jūs interesē varu pateikt. Pirmkārt, lai cik dīvaini tas neliktos, viņi nepublicē nepārbaudītu informāciju par ofšoriem. Informācija ir pārbaudīta. Rodas iespaids, ka to gatavoja pat ne žurnālisti, bet drīzāk juristi. Gan pēc izteiksmes, gan pēc faktiem,» sacīja Putins.

«Viņi konkrēti nevienu nekur neapvaino. Tur jau tā lieta. Viņi vienkārši pasaka, ka kaut kaut kādi mani draugi nodarbojas ar kaut kādu biznesu. Jautājums, vai nauda nenonāk no šiem ofšoriem arī pie prezidenta, bet kas nodarbojas ar šīm provokācijām? Mēs zinām, ka tur ir Amerikas oficiālo iestāžu darbinieki, bet rakstu uzrakstīja, vakar prasīju Peskovam, preses sekretāram «Sueddeutsche Zeitung», bet «Sueddeutsche Zeitung» ir iekļauts ASV finanšu koorperācijas «Goldman Sachs» holdingā.»

Vēlāk gan ārvalstu medijos parādījās informācija, ka «Sueddeutsche Zeitung» Putina apgalvojumus noraida.

«Visur apkārt ir pasūtītāji, visi spicē ausis un nemaz nesarkst. Nav jāgaida no viņiem nožēlas. Viņi tāpat turpinās to darīt. Jo tuvāk būs vēlēšanas, jo vairāk būs šādi gājieni,» piebilda Putins.

Savukārt, vaicāts pastāstīt par bijušo sievu un savu privāto dzīvi, Putins smaidot sacīja: «Ziniet, mēs šad tad tiekamies. Ne bieži, bet tiekamies. Mums ir ļoti labas attiecības. Varbūt pat labākas nekā bija agrāk. Jā, zinu, ka viņai viss ir kārtībā. Tas, ko raksta avīzēs ir atsevišķs temats, bet viņa ar savu dzīvi ir apmierināta. Viss ir labi. Es arī esmu apmierināts. Man arī viss ir labi.»

«Nezinu, kā šī informācija varētu ietekmēt, piemēram, naftas cenas, bet varbūt kādreiz es varēšu apmierināt jūsu ziņkārību,» piebilda Putins.

Komentāri (90)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu