Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Četru garšīgu un veselīgu kūku receptes. Palutini sevi! (17)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: jpellgen, CC BY-NC-ND 2.0

Pagatavo kūku! Garšīgu un arī veselīgu - tādu, kurā mazāk miltu, vairāk svaigu vai žāvētu augļu, biezpiena un dabīgi saldinātāji. Ja tev nav pieejamas svaigas ogas, iesakām paskatīties ledusskapja saldētavā, tur noteikti būs saldētas ogas. Nav rabarberu? Esi radoša, aizstāj tos ar saldētām zemenēm vai ķiršiem. Lai tev izdodas gardas kūkas!

 

Garšīgā un svaigā laima kūka

Nepieciešams:

  • 2 laimi
  • 3 mazi avokado
  • 80g mērcētas plūmes un dateles (1:1)
  • sauja mandeļu
  • 1 ēd.k. kokosriekstu eļļas
  • 1.5 ēd.k medus
  • 50g kokosriekstu skaidiņu
  • 5 krustnagliņas

Pagatavošana:

No sākuma veido pamatni. Mērcētās plūmes un dateles, mandeles un kokosriekstu skaidiņas ievieto blenderī un maļ līdz masa ir viendabīga. Masu ievieto traukā.

Iztīrītā blenderī ievieto avokado, divu laimu rīvētas miziņas un viena laima sulu. Pievieno kokosriekstu eļļu un saldinātāju. Samaļ. Kad masa gatava, to kārto virsū pamatnei un liek ledusskapī uz pāris stundām.

 

Rabarberu rausis ar kondensēto pienu

Nepieciešams:

  • rabarberi
  • 1 glāze brūnā cukura
  • 5 olas
  • 1 glāze miltu
  • 1 ēdamkarote cepampulvera
  • 100g skābā krējuma
  • 100g iebiezinātā piena ar cukuru
  • pūdercukurs

Pagatavošana:

Četras olas sakuļ ar cukuru, pieliek miltus un cepampulveri, mīklu lej ietaukotā formā ar augstām malām. Mīklai pāri pārkaisa rabarberu gabaliņus.

Rausi cep 170 grādos 20 minūtes, tad pārlej ar krējuma, iebiezinātā piena un olas maisījumu. Rausi cep vēl 20 minūtes.

Atdzisušu rausi pārkaisa ar pūdercukuru.

 

Avokado kūka

Nepieciešams:

  • 300g žāvētu dateļu
  • 300g mandeļu
  • 6 avokado
  • 2 citroni
  • 3 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
  • 7 ēdamkarotes agaves sīrupa
  • svaigas ogas

Pagatavošana:

Dateles un mandeles samaļ, liek ar cepampapīru izklātā formā ( līdz 24 cm), veidojot maliņu, tad liek ledusskapī.

Gatavus avokado atbrīvo no mizas un kauliņiem, blendē kopā ar citronu sulu, kokosriekstu eļļu un agaves sīrupu. Pildījumu liek sagatavotajā veidnē, tad kūku tur saldētavā uz 3 - 4 stundām.

Pirms pasniegšanas kūku rotā ar svaigām ogām.

Svaigas ogas pēc vēlēšanās var nedaudz pievienot arī avokado pildījumam.

 

Biezpiena kūka

Biezpiena kūkas pamatni gatavo tāpat kā avokado kūkai.

Pildījums:

  • 300g vājpiena biezpiena
  • 200g bezpiedevu jogurta
  • 2 ēdamkarotes želatīna
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 200g saldētu zemeņu

Pagatavošana:

Biezpienu sablendē ar jogurtu, cukuru un ogām. Masai pieliek izšķīdinātu želatīnu. Biezpienu liek sagatavotajā formā un liek aukstumā uz pāris stundām, tad rotā ar augļiem un ogām.

Biezpiena kūkas var veidot kā nelielas kūciņas, tāpat biezpienam zemeņu vietā varat pielikt ogas, kādas jums garšo vislabāk vai nelikt nemaz.

Komentāri (17)
Nepalaid garām
Uz augšu