Nākamās nedēļas sākumā izvērtēs Okupācijas muzejam radušos zaudējumus un nepieciešamo remontu (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) nākamās nedēļas sākumā izvērtēs šodienas ugunsgrēka radītos zaudējumus un nepieciešamo Okupācijas muzeja ēkas remontu, aģentūrai LETA sacīja VNĪ pārstāvis Arnis Blodons.

«Sagaidīsim ugunsdzēsēju atzinumu, un pēc tam, visticamāk, nākamās nedēļas sākumā, VNĪ izvērtēs radušos zaudējumus un to, kāda apjoma remonts ēkai būs nepieciešams,» sacīja Blodons.

Jau šodien VNĪ darbinieki muzeja ēkā novāks ugunsgrēkā radušos gružus. Tāpat šovakar degšanas vieta tiks pārsegta ar brezentu, lai ēkā neiekļūtu ūdens, sacīja Blodons.

Viņš piebilda, ka, pēc neoficiālas informācijas, ko VNĪ saņēma no Valsts policijas, ugunsgrēka iemesli ir pilnīgi neskaidri un patlaban neesot nevienas versijas par to, kas varētu izraisīt aizdegšanos.

Jau ziņots, ka šodien Okupācijas muzeja ēkā, Latviešu strēlnieku laukumā, izcēlās ugunsgrēks.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja VUGD preses pārstāve Viktorija Gribuste, informāciju par dūmiem, kas nāk no Okupācijas muzeja ēkas, VUGD saņēma plkst.11.30. Plkst.12.25 ugunsgrēks tika lokalizēts. Kā pēc tam žurnālistiem pastāstīja notikuma vietā strādājušais VUGD pārstāvis Artūrs Putrālis, degšanas platība bija neliela. Dega ēkas jumts un ārsienas daļa 15-20 kvadrātmetru platībā.

Pēc ugunsdzēsēju rīcībā esošās informācijas, ēkā netika veikti nekādi būvniecības darbi, tajā nebija arī nekādu būtisku materiālo vērtību. Ugunsgrēka rezultātā ēkas konstrukciju stabilitāte nav apdraudēta.

Ugunsgrēks Okupācijas muzeja ēkā, spriežot pēc sākotnējās notikuma vietas apskates, varētu būt izcēlies elektroinstalācijas bojājumu dēļ, taču precīzus ugunsgrēka izcelšanās iemeslus izmeklēšanā noskaidros Valsts policija.

Saistībā ar ugunsgrēku Okupācijas muzejā ir sākts kriminālprocess. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 18.nodaļas - par noziedzīgu nodarījumu pret īpašumu. Tāpat noteiktas ekspertīzes, lai noskaidrotu ugunsgrēka izcelšanās iemeslus, skaidroja Valsts policijas preses pārstāve Diāna Lūkina.

Okupācijas muzeja ēku VNĪ ir apdrošinājuši par 1,2 miljoniem eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Ēka ir apdrošināta apdrošināšanas sabiedrībā «Ergo».

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu