«Rīdzinieka kartes» īpašniekiem sola jaunus labumus (59)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Rīdzinieku kartes» īpašniekiem būs iespēja izmantot laika biļeti ne tikai Rīgas transportā. Kartei piesaistīti pāris citi uzņēmumi, kas gatavi rīdziniekiem dot atlaides. Atlaides būs Krievijas prezidenta lietu pārvaldes īpašumā esošajā sanatorijā «Jantarnij bereg» («Dzintarkrasts») un Mēness aptiekās, kur mārketingu un sabiedriskās attiecības kārto partijas «Saskaņa» biedre Darja Cvetkova.

Pirmās «Rīdzinieku kartes» «Rīgas Satiksmes» meitas uzņēmums «Rīgas Karte» izsniedza 2013.gadā. Sākumā pēc tām bija liels pieprasījums, jo Rīgas mērs karšu īpašniekiem solīja divreiz lētāku braukšanu trolejbusos, autobusos un tramvajos.

Kartes mērķis bija ievilināt Rīgā deklarēties tos iedzīvotājus, kas galvaspilsētā strādā, bet nodokļus maksā citā pašvaldībā. Valdība uzskatīja, ka Rīgas mērs Nils Ušakovs nedrīkst tā dalīt atlaides, un radikālo plānu aizliedza.

Karte panīka. Ušakovs gan solīja tai likt klāt jaunas iespējas, bet nekas kārdinošs neparādījās - atlaide zoodārzā, niecīgas priekšrocības dzemdību namā un pilsētas slimnīcās. Rīdzinieki to izmantoja galvenokārt kā personalizētu e–talonu. Lai arī lielu priekšrocību kartes īpašniekiem nebija, lietotāju skaits ir iespaidīgs - 316 tūkstoši cilvēku.

Tagad kartei gaidāms jauns uzrāviens. Tās īpašniekiem būs atlaides Rīgas autostāvietās un īpaši izdevīgās laika biļetes «Rīgas satiksmes» autobusos un trolejbusos. Rīdzinieks ar karti, vienreiz samaksājot eiro piecpadsmit, stundas laikā varēs pārvietoties ar vairākiem transporta līdzekļiem. Citiem būs jāmaksā divreiz dārgāk.

Vienlaikus ar šiem jaunumiem, ir arī citi – kartei piesaistīti privātie uzņēmumi, kas galvaspilsētas iedzīvotājiem preces un pakalpojumus pārdos lētāk.

Ar rīdzinieka karti 10 procentu atlaidi varēs saņemt Krievijas Federācijas Prezidenta lietu pārvaldes Federālās budžeta valsts iestādes «Atveseļošanas kompleksa «BOR»» filiālē sanatorijā «Jantarnij Bereg».

Sanatorija «Jantarnij bereg» kopš 1999.gada pieder Krievijas prezidenta lietu pārvaldei. Ēkas un zemi Latvija iemainīja pret īpašumu Maskavas centrā. Sanatoriju joprojām iecienījuši ļaudis no visas bijušās Padomju Savienības. Krievija te finansē veselības programmas kara veterāniem un atbalsta sanatoriju ar simtiem tūkstošu eiro dotācijām. Sanatorija arī gāzi ekskluzīvi pērk no Krievijas «Gazprom» nevis «Latvijas gāzes». Ar Rīgu sanatorijai nav nekādas saistības.

No 18.aprīļa atlaides būs pieejamas Veselības centru apvienības poliklīnikās un «Mēness aptiekās». «Mēness aptieku» īpašnieks «Sentor farm» ir lielākais uzņēmums aptieku biznesā – tas kontrolē 30 procentus tirgus. Veselības centru apvienība ietilpst vienā holdingā ar «Mēness aptiekām». Tam dažādos Rīgas rajonos ir 8 poliklīnikas. Arī aptieku pārstāvji nevar izskaidrot, kā nokļuvuši līdz sadarbībai ar Rīdzinieka karti.

«AS Sentor Farm» aptiekas ar Rīgas domes vadību saista partejiskā piederība. Uzņēmuma Korporatīvo attiecību un mārketinga vadītāja ir Darja Cvetkova. Viņa no partijas «Saskaņa» ievēlēta Babītes novada domē. Juskovecs noliedza, ka viņas partijas piederībai būtu kāds sakars ar «Mēness aptieku» veiksmīgo darījumu ar «Rīdzinieka karti».

Rīgas pašvaldības vadītājs un partijas «Saskaņa» līderis Nils Ušakovs skaidro, ka sadarbības partneri rīdzinieka kartei paši pieteikušies. Tāda iespēja ir bijusi jebkuram uzņēmumam, bet citi to nav izmantojuši.

Tomēr līdzīgi uzņēmumi neatceras, ka būtu aicināti pieteikties «Rīdzinieka kartei». Kaimiņos «Jantarnij bereg» sanatorijai ir Kūrorta rehabilitācijas centrs «Jaunķemeri». Tajā atpūtas un ārstniecības piedāvājums ir vēl plašāks, taču «Rīdzinieka karte» te nestrādā. Uzņēmuma vadība ir gatava sadarboties, taču par Nila Ušakova un «Rīgas satiksmes» aktivitātēm attīstīt «Rīdzinieka karti» informāciju nav saņēmuši.

Arī citas aptiekas ir gatavas dot rīdziniekiem atlaides.

Uzņēmējiem, kas saviem klientiem piedāvās atlaides sadarbībā ar «Rīdzinieka karti», ir divas lielas priekšrocības. Tiek sasniegta plaša auditorija, un šai atlaižu kartei vienmēr atradīsies vieta pircēja makā, ja pircējs izmanto sabiedrisko transportu.

Konkurences padome «Nekā personīga» skaidroja, ka pret pašvaldības uzņēmuma dalību atlaižu karšu biznesā nevarētu būt iebildumu, ja vien visām firmām ir līdzvērtīgas iespējas līdzdarboties. Neviens konkurences padomei sūdzējies nav.

VARAM vēl vērtē, vai domes lēmums par rīdzinieku kartes īpašniekiem piešķirtajām atlaidēm par laika biļeti ir tiesisks. Tā savu lēmumu sola paziņot nākamnedēļ.

Komentāri (59)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu