Mūžībā aizgājusi bijusī Latvijas Leļļu teātra aktrise Tatjana Hitarišvili

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: The Bees, CC BY-NC 2.0

87 gadu vecumā mūžībā aizgājusi bijusī Latvijas Leļļu teātra aktrise Tatjana Hitarišvili, kura Leļļu teātrī strādājusi vairāk nekā 60 gadus - no 1946.gada līdz 2011.gadam, informēja Latvijas Leļļu teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Anda Dzenīte.

Hitarišvili dzimusi 1929.gada 6.janvārī, bet mūžībā aizgāja šā gada 15.aprīlī.

Hitarišvili Leļļu teātrī ienāca līdz ar krievu trupas dibināšanu, taču viņa piedalījusies arī neskaitāmās latviešu trupas izrādēs. Savas darbības laikā aktrise nospēlējusi ļoti daudz lomu gan bērniem, gan pieaugušajiem. Starp viņas iedzīvinātajiem tēliem ir Tips no izrādes «Tips un Taps», Lolita no «Lolitas brīnumputna», Buratino, Pelnrušķīte, kā arī Gerda no izrādes «Sniega karaliene» un daudzas citas.

Hitarišvili radošā darbība atzinīgi novērtēta teātru festivālos Varšavā, Kauņā, Teherānā, Maskavā, Belostokā un Viļņā.

Aktrise saņēmusi vairākus Kultūras ministrijas Goda rakstus, 1967.gadā viņai piešķirts Latvijas PSR Nopelniem bagātās skatuves mākslinieces goda nosaukums. 1999.gadā Hitarišvili saņēma Latvijas Kultūras ministrijas Atzinības rakstu par mūža ieguldījumu teātra mākslas popularizēšanā, sveicot mākslinieci dzīves 70 gadu jubilejā. Šajā pat gadā aktrise tika apbalvota ar Ēvalda Valtera piemiņas medaļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu