Sprādziens Kabulā: Daudzi nogalinātie un ievainotie (11)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vairāki cilvēki nogalināti un ievainoti sprādzienā, kas otrdienas rītā satricinājis Afganistānas galvaspilsētu Kabulu, vēsta CNN.

Afganistānas iekšlietu ministrs Sediks Sediki CNN norādījis, ka terorists pašnāvnieks uzspridzinājies automašīnā.

Sprādziens nograndis pilsētas centrā, pēc prezidenta Ašrafa Gani teiktā, uzbrucēja mērķis bijis Afganistānas drošības iestāžu ēkas, vēsta «Reuters».

Pilsētas slimnīcas pārstāvji ziņo, ka slimnīcā nogādāti astoņi ievainoti afgāņu kareivji.

Ziņas par bojāgājušajiem un ievainotajiem ir pretrunīgas. Atsevišķi mediji ziņo, ka uzspridzināts ar sprāgstvielām piekrauts automobilis, nogalinot vismaz sešus cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 20. Citi, ka nogalināto un ievainoto skaits ir krietni lielāks.

Pēc sprādziena izcēlās apšaude, kuru sarīkoja bruņoti cilvēki, kas aizbarikādējušies vienā no šī rajona ēkām. Rajonu aplenca spēka struktūru pārstāvji.

Islāmistu grupējuma «Taleban» preses sekretārs Zabihulla Mudžaheds mikroblogu vietnē «Twitter» ierakstīja, ka uzbrukumu Kabulā sarīkojis šis grupējums, ziņoja Afganistānas informācijas aģentūra «Khaama Press».

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu