Jauna informācija par «Islāma valsts» darbībām Eiropā; pastāv iespējami un ticami draudi (85)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Džihādistu grupējums «Islāma valsts», kas ir uzņēmies atbildību par nesenajiem Parīzes un Briseles teroraktiem, uz Eiropu, arī uz Beļģiju, pēc visa spriežot, ir nosūtījis vēl vairāk kaujinieku, otrdien paziņoja Beļģijas draudu analīzes koordinācijas vienība.

Pēc Briseles 22.marta teroraktiem veiktā izmeklēšana, kuras rezultātā tika arestēti vairāki cilvēki, devusi nopietnu triecienu par sprādzieniem atbildīgajai teroristu šūniņai, uzskata varasiestādes.

Tomēr briesmas saglabājas, brīdināja terorisma draudu analīzes vienības OCAM priekšsēdētājs Pauls van Tighelts.

Vienība ir saņēmusi informāciju par to, ka «Islāma valsts» izvieto Eiropā jaunus kaujiniekus. Plašāka informācija šajā jautājumā pagaidām nav pieejama.

OCAM, kas neatkarīgi nosaka draudu līmeni Beļģijā, nolēmusi ka tas jāpatur trešajā līmenī, kas ir otrs augstākais.

Tas norāda, ka pastāv iespējami un ticami draudi.

«Islāma valsts» uzņēmusies atbildību par 13.novembrī Parīzē notikušo slaktiņu, kurā tika noslepkavoti 130 cilvēki, kā arī Briseles 22.marta teroraktiem, kuros tika nogalināti 35 cilvēki.

Teritorijās, kas atrodas «Islāma valsts» kontrolē Sīrijā un Irākā, grupējums cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājis tur «kalifātu» un pastrādājis neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

«Islāma valsts» rindās Sīrijā un Irākā karo 20 000 ārzemnieku, arī 3400 rietumvalstu pārstāvji, februārī, atsaucoties uz ASV izlūkdienestu amatpersonu datiem, ziņoja Savienoto Valstu mediji.

Komentāri (85)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu