Aizbēg 13 ziemeļkorejieši; Ziemeļkoreja paziņo, ka viņus nolaupījusi Dienvidkoreja (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Aprīļa sākumā 13 ziemeļkorejieši aizbēguši no Ziemeļkorejas valsts uzņēmuma pārvaldīta restorāna Ķīnā, kur viņi strādājuši, ziņo ASV medijs CNN.

12 sievietes un viens vīrietis devušies prom no Ķīnas un ieradušies Dienvidkorejā.

Lai arī tūkstošiem ziemeļkorejiešu strādā ārvalstīs, ļoti reti ir gadījumi, kad kāds no viņiem nolemj bēgt, un vēl retāki ir gadījumi, kad bēgšana tiek īstenota grupā.

Dienvidkorejas amatpersonas informēja, ka šie cilvēki pieņēmuši lēmumu bēgt, jo izjutuši nepārejošu spiedienu no Ziemeļkorejas varas iestādēm sūtīt uz mājām ārvalstu valūtu. Tāpat šie cilvēki, skatoties Dienvidkorejas televīziju un iegūstot informāciju internetā nonākuši pie secinājuma, ka Ziemeļkorejas propaganda ir meli.

Tikmēr Ziemeļkoreja, komentējot šo notikumu, paziņojusi, ka minētos 13 cilvēkus Dienvidkoreja esot nolaupījusi.

«Dienvidkorejai vajadzētu paturēt prātā, ka, ja tā neatvainosies par šo nolaupīšanu un nekavējoties nesūtīs nolaupītos cilvēkus atpakaļ, tai nāksies rēķināties ar nopietnām sekām un bargu sodu,» liecina Ziemeļkorejas oficiālā medija KCNA izplatītais oficiālais paziņojums.

Tikmēr citi attiecīgā restorāna darbinieki izteikušies, ka aizbēgušie ziemeļkorejieši kļuvuši par Dienvidkorejas sazvērestības upuri.

«Mēs nekas nepamestu savus vecākus, savu valsti un savu līderi Kimu Čenunu. Neviens no mums nekad nedarīt neko tādu,» īpašā preses konferencē paziņoja viena no restorāna darbiniecēm.

Tiek uzskatīts, ka ārvalstīs strādā 50 000 līdz 100 000 ziemeļkorejiešu, un viens no viņu uzdevumiem ir regulāri sūtīt Dzimtenei ārvalstu valūtu.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu