Miris Džeimsa Bonda filmu režisors Gajs Hamiltons

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: moncho71, CC BY-ND 2.0

93 gadu vecumā mūžībā aizgājis britu režisors Gajs Hamiltons, kurš 60. un 70.gados uzņēma četras Džeimsa Bonda sērijas filmas.

Par režisora nāvi paziņoja Bonda lomas tēlotājs Rodžers Mūrs. «Mani ļoti skumdina ziņas par režisora Gaja Hamiltona došanos uz lielo montāžas telpu debesīs. Šis ir briesmīgs gads,» tvītoja Mūrs.

Hamiltons un Mūrs strādāja kopā 1973.gada filmā «Live and Let Die» un gadu vēlāk iznākušajā «The Man with the Golden Gun».

Hamiltons uzņēma arī 1964.gada kinolenti «Goldfinger» un 1971.gada filmu «Diamonds are Forever», kurās galveno lomu spēlēja aktieris Šons Konerijs.

Hamiltons skolas gaitas pabeidza Anglijā, taču 30.gados viņš sāka karjeru Francijā, kur dzīvoja viņa ģimene. Viņa pirmais darbs bija dzērienu pienešana kinostudijā. Viņš vēlāk sacīja, ka esot «grūtā veidā apguvis, kā strādā studija».

Hamiltons piecus gadus strādāja par britu režisora Kerola Rīda asistentu, bet pēc Otrā pasaules kara pats kļuva par kinorežisoru.

Džeimsa Bonda franšīzei viņu esot piesaistījis producents Alberts Brokoli, ar kuru viņu saistīja sena draudzība.

«Viņš piedāvāja uzņemt «Golfinger». Es piekritu, jo man bija ļoti skaidra ideja par to, ko un kā es gribētu darīt. Tā bija ļoti patīkama pieredze,» intervijā sacīja Hamiltons.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu