Parīzes slaktiņa teroristam izvirza apsūdzības arī par apšaudi Briselē (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Galvenajam Parīzes slaktiņa lietas aizdomās turētajam Salaham Abdeslamam izvirzītas apsūdzības arī saistībā ar apšaudi Briselē, kas notika nedēļu pirms Beļģijas galvaspilsētā pieredzētajiem teroraktiem, ceturtdien paziņoja viņa advokāts Svens Marī.

«Viņam izvirzītas apsūdzības slepkavības mēģinājumā, kas veikts pastāvīgi vai grupā», saistībā ar Briseles Forestas rajonā 15.martā notikušo apšaudi, sacīja advokāts.

Apšaudē dzīvību zaudēja alžīriešu islāmists, bet četri policisti tika ievainoti. Trīs dienas vēlāk Briseles Molenbēkas rajonā Abdeslams tika arestēts.

26 gadus vecais Abdeslams tuvāko dienu laikā tiks izdots Francijai. No teroristu šūniņas, kas novembrī Parīzē sarīkoja slaktiņu, izdzīvojis ir vienīgi Abdeslams, uzskata izmeklētāji.

Beļģijas policija mēģinājusi nopratināt Abdeslamu par viņa saistību ar trim teroristiem pašnāvniekiem, kas 22.martā uzspridzinājās Briseles lidostā un metro.

Vaicāts, vai Abdeslams atzinis, ka viņš bijis klāt Forestas apšaudē, Marī atbildēja: «Mēs par to nediskutēsim, es nekomentēšu.»

Abdeslams Beļģijas tiesas priekšā atkal stāsies 28.aprīlī, un viņa izdošana Francijai, «iespējams, notiks divas dienas pēc šīs viņa ierašanās tiesā», piebilda Marī.

Abdeslams un viņa Parīzes līdzzinātājs Muhameds Abrini, kuram arī izvirzītas apsūdzības par Briseles teroraktiem, pagājušajā nedēļā tika nogādāti dažādos Beļģijas cietumos.

31 gadu vecais Abrini atzinies, ka ir novērošanas kameru ierakstos Briseles lidostā kopā ar spridzinātājiem pašnāvniekiem redzamais «vīrs cepurē».

Abrini tiek saistīts arī ar Parīzes slaktiņu, jo viņš kādā Parīzes reģiona benzīntankā divas dienas pirms terorakta nofilmēts kopā ar Abdeslamu.

Jau vēstīts, ka teroristi 22.martā uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, nogalinot 35 cilvēkus un 340 ievainojot. Pastāv liecības, ka šos uzbrukumus sarīkojušie džihādisti bijuši saistīti ar teroristiem, kuri Parīzē 13. un 14.novembrī nogalināja 130 cilvēkus.

Noskaidrots arī, ka trīs teroristi, kuri uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, iepriekš bija zināmi policijai.

Par abiem uzbrukumiem atbildību ir uzņēmies džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu