Latviešu tenors Antoņenko Metropolitēna operā izrādes laikā pazaudējis balsi (40)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latviešu tenors Aleksandrs Antoņenko Džuzepes Verdi operas «Otello» izrādes laikā Metropolitēna operā pazaudējis balsi un viņam palīgā nekavējoties steidzies dublieris, vēsta laikraksts «The New York Post».

Antoņenko slimības dēļ balss sākusi pazust pirms pēdējā cēliena, tādēļ izrādes veidotāji uz skatuvi saukuši galvenās lomas aizvietotāju, dziedātāju Frančesko Anili.

Anile pāri mugurā esošajiem džinsiem un kreklam uzrāvis melnu apmetni, lai nekavējoties varētu palīdzēt Antoņenko. Itālis dziedājis Otello partiju, kamēr Antoņenko kustinājis muti un izspēlējis lomu. «Kad prožektori izgaismoja labajā skatuves pusē esošo Anili, viņš bija apmetnī līdz jostasvietai, zilos džinsos un krosenēs,» raksturojot steigu, ar kādu itāļu tenors skrējis glābt izrādi, vēsta «The New York Post».

Došanās palīgā Antoņenko bija itāļu tenora debija uz Metropolitēna operas skatuves. Anile atzina, ka nebija uztraucies, jo jau 11 gadus spēlējis Otello lomu visā pasaulē.

«Viņš [Antoņenko] atvainojās, ka radījis man tādu situāciju. Taču tas ir mans darbs - būt šeit un būt gatavam, un doties nekavējoties,» skaidroja dziedātājs.

Laikraksts vēsta, ka Anile pēc uzstāšanās saņēmis skaļas ovācijas.

Jau ziņots, ka Verdi operas «Otello» pirmizrāde ar Antoņenko galvenajā lomā pirmizrādi piedzīvoja pagājušā gada 21.septembrī.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu