KNAB un VID izpēta informāciju par «Panamas dokumentiem», tiks sniegts ziņojums valdībai (31)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

 Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) un Valsts ieņēmumu dienestam (VID) izpētot informāciju saistībā ar «Panamas dokumentiem», tiks sniegts ziņojums valdībai.

«Vienotības» valdes loceklis Edvards Smiltēns šodien pēc koalīcijas sanāksmes sacīja, ka «Vienotība» rosināja veikt minētās informācijas analīzi un saņēma atbalstu savai iecerei.

Savukārt Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) atzina, ka KNAB un VID ir jau sākta šāda izpēte, bet koalīcija vienojusies, ka par izpētē secināto tiks sniegts ziņojums arī valdībai.

Jau ziņots, ka no Panamas juridiskās firmas «Mossack Fonseca» datu centra nopludināti 11,5 miljoni nodokļu dokumentu, kuros redzams, ka šī firma palīdzējusi pasaules politiķiem un slavenībām slēpt savu mantu no nodokļu iestādēm. Dokumenti par slēptiem ofšoru darījumiem attiecas uz gandrīz 40 gadus ilgu periodu. Panamā bāzētajai firmai ir biroji vairāk nekā 35 valstīs.

«Panamas dokumentos» atrodami pazīstamu Latvijas cilvēku vārdi, tostarp Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, uzņēmējs Ainārs Gulbis un viņa dēls tenisists Ernests Gulbis, lidsabiedrības «airBaltic» jaunais investors vācu uzņēmējs Ralfs Dīters Montāgs-Girmess, ēdināšanas uzņēmuma «Lido» dibinātājs Gunārs Ķirsons un citi, vēsta Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs «Re:Baltica».

Informāciju par «Panamas dokumentiem» dažādām pētnieciskās žurnālistikas organizācijām jau pieprasījis arī Valsts ieņēmumu dienests un Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests.

Arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs ir sācis analizēt informāciju, kas izriet no tā dēvētajiem Panamas dokumentiem.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu