Foto: Noslēdzies 21.starptautiskais Baltijas baleta festivāls (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ar Galā izrādi Latvijas Nacionālajā operā un baletā 25.aprīlī noslēdzās 21.starptautiskais Baltijas baleta festivāls, piedāvājot izcilu un daudzveidīgu baleta mākslinieku sniegumu.

Šogad festivāla noslēdzošajā pasākumā dejas cienītājus priecēja mākslinieki no Nīderlandes, Francijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ķīnas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas.

Festivāla direktore Lita Beiris pirms baleta atklāja, ka Baltijas baleta festivāla Galā koncertu katru gadu gaida ar pozitīvu satraukumu, jo šis koncerts vienmēr iedvesmo un atklāj kādu jaunu baleta noslēpumu.

Šogad franču laikmetīgo deju pārstāvēja Anželēna Prelžokāža kompānija. Dejotāja un horeogrāfa izveidotā kompānija, kura pagājušajā gadā atzīmēja 30 gadu jubileju, īstenojusi patiesu revolūciju mūsdienu dejā, atstājot nospiedumus arī starptautiskā mērogā. Galā koncertā divi Prelžokāža trupas solisti - Klāra Marī Dezirē Frešela un Mariuss Maksims Govēns Delkūrs izdejos duetu no pirmā lielā šī franču horeogrāfa veidotā iestudējuma - «Romeo un Džuljeta». Pilnā apjomā šī «Romeo un Džuljeta» izrāde Rīgā bija skatāma 1998.gadā.

Tāpat skatītāji pozitīvi varēja novērtēt Pekinas Dejas teātra dejotāju Dzjinas Gao, Cjana Džana un Dzje Džena priekšnesumu no baleta izrādes «Hamlets», kas tapusi Vanas Juaņjuaņas horeogrāfijā par godu Pekinas dejas teātra piecu gadu jubilejai.

Ķīnas Tautas Republikas vēstniecības Latvijā padomnieks Lī Tao informēja, ka šogad novembrī apritēs 25 gadi, kopš izveidotas diplomātiskās attiecības starp Ķīnas Tautas Republiku un Latvijas Republiku. Ar Pekinas dejas teātra mākslinieku klātbūtni 21.starptautiskajā Baltijas baleta festivālā tiek aizsākti kultūras pasākumi, kas veltīti šim notikumam.

Tāpat Galā koncertā baleta cienītājus priecēja Nīderlandes nacionālā baleta teātra duets Maja Mahateli un Jozefs Varga. Mahateli ir dzimusi Gruzijā, Tbilisi baleta solistu ģimenē, izglītojusies ASV, bet kopš 2006.gada dejo Nīderlandes nacionālā baleta trupā. Savukārt Varga ieguvis lielu pieredzi un skatītāju atzinību, dejojot dažādos nacionālajos teātros Eiropā un citviet pasaulē.

Galā koncertā piedalījās arī Maskavas K.Staņislavska un Ņemiroviča-Dančenko muzikālā teātra dejotāji Oksana Kardaša un Ivans Mihaļovs, kā arī neiztrūkstoši būs Latvijas baleta pārstāvji.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu