Kannu kinofestivāla žūrijai pievienojas Dansta un Paradī (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Šogad Kannu kinofestivāla žūrijā būs aktrises Kirstena Dansta, Vanesa Paradī un Valērija Golino, pirmdien paziņoja pasākuma rīkotāji.

Žūrijas priekšsēdētājs būs austrāliešu kinorežisors Džordžs Millers, kurš uzņēmis piedzīvojumu filmu sēriju «Mad Max» («Trakais Makss»).

Žūrija sastāvēs no deviņiem locekļiem. Bez amerikānietes Danstas, francūzietes Paradī un itālietes Golino žūrijā būs arī irāņu producente Katajūna Šahabi, kanādiešu kino veterāns Donalds Sazerlands, dāņu aktieris Mads Mikelsens un franču režisors Arno Desplešēns.

Kannu kinofestivālā pēdējos gados žūrijā iekļauts līdzīgs skaits sieviešu un vīriešu.

«Kannu festivāls vienmēr atbalstījis universālu un starptautisku pieeju,» teikts pasākuma rīkotāju paziņojumā. «Tāpēc žūrijā bez Džordža Millera būs četras sievietes un četri vīrieši.»

Arī pagājušajā gadā žūrijā bija četras sievietes.

Kannu kinofestivāls sāksies 11.maijā. Tas tiks atklāts ar režisora Vudija Allena kinolenti «Cafe Society» par jaunu vīrieti, kurš 30.gados ierodas Losandželosā, cerot atrast darbu kinoindustrijā. Filmā galvenās lomas spēlē aktieri Kristena Stjuarte un Džesijs Eizenbergs.

Konkursa programmā iekļautas 20 filmas. Par «Zelta palmas zaru» sacentīsies tādi režisori kā Pedro Almodovars, Havjērs Dolans, Džims Džārmušs un Nikolass Vindings Refns. Par festivāla galveno apbalvojumu cīnīsies arī amerikāņu aktiera Šona Penna uzņemtā filma «The Last Face».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu